Σελίδες

Search Kosmo Ball World

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...


Γιατί το κάνατε αυτό στην ιστορία του Ολυμπιακού;


ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Σύμφωνα, με τα άρθρα 13 και 26, που αφορούν στην ΠΑΕ, το μεν 13 προβλέπει μεταξύ άλλων «κατακύρωση αγώνα υπέρ αντιπάλου, αφαίρεση βαθμών από μία ΠΑΕ, υποβιβασμό», ενώ το άρθρο 26 περί «δυσφήμησης του αθλήματος» προβλέπει «διεξαγωγή έξι αγώνων χωρίς θεατές, υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία».
Η δίωξη κατά Μαρινάκη:
«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τούτων, Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αφενός μεν, δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, αφετέρου δε, δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση, αλλά το εδυσφήμησε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφήςπρος το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.
Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του αγώνα της εγκαλουμένης ομάδας (της οποίας είναι πρόεδρος) με την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο στάδιο Καραϊσκάκη, αφενός μεν, μετέβη στον χώρο των αποδυτηρίων και συνεπικουρούμενος από φίλα προσκείμενα προς αυτόν άτομα, επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα, στον οποίον μάλιστα είπε «Τζόρβα, φύγε από εδώ, εμείς απόψε σας γαμήσαμε», αφετέρου δε, δημόσια, δηλ. παρουσία πολλών τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Τζιμπρίλ Σισέ του είπε:
«Δεν πειράζει Τζιμπρίλ. Θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας πηδήξαμε, σας γαμήσαμε…». Προς δε, με δηλώσεις που έκανε στον τύπο και τις οποίες εδημοσίευσαν οι εφημερίδες, αναφερόμενος κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό για τον ως άνω ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ εδήλωσε και τα εξής: «Αν θέλει να φύγει ο κ. Σισέ χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει». Οι πράξεις δε αυτές του εγκαλουμένου ενέχουν ιδιαίτερη απαξία, δοθέντος ότι ούτος τυγχάνει και πρόεδρος της Super League.
Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 5, 13, 14 παρ. 2, 3 και 4 εδ. ζ’ και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.»
Η δίωξη κατά Μητρόπουλου
«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τοιούτων Τ. Μητρόπουλος, τυγχάνων αξιωματούχος και δη γενικός αρχηγός της εγκαλουμένης «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και παρευρισκόμενος ως εκπρόσωπός της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εγκαλουμένης με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», αφενός μεν, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε με διάφορες φράσεις τον ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σωτήρη Νίνη και μετά την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της ομάδας του αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σεμπαστιάν Λέτο, στον οποίο επιτέθηκε και τον έσυρε από τη φανέλα, με αποτέλεσμα να διατάξει ο διαιτητής του αγώνα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο, πλην όμως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν απομακρύνθηκε.
Επιπροσθέτως δε, την ίδια υβριστική και απειλητική συμπεριφορά επέδειξε και προς τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατά την αποχώρησή τους με πούλμαν από το γήπεδο.Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 10 παρ. 1 εδ. β’ και 11 παρ. 1,2,3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».
Η δίωξη κατά της ΠΑΕ:
«Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, φίλαθλοί της εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα πέραν των συνηθισμένων τοιούτων.
Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», χίλιοι (1.000) περίπου φίλαθλοί της, αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία κατά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυμάτισαν, η δε αστυνομική αρχή αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και να επέμβει με τα ΜΑΤ για την καταστολή των επεισοδίων.
Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 15 παρ. 5 κεφ. Α και Β και παρ. 6 εδ. α’ του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.»

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΚΡΑ & ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ
Δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού. Όμως οι δηλώσεις του Diop μετά τη λήξη του αγώνα μας βάζουν σε σκέψεις. Είπε συγκεκριμένα: "...'Οταν δεχτήκαμε το γκολ στο 50’ είπαμε μεταξύ μας να βγούμε μπροστά..."
Σημειολογικά, ο Diop είπε ότι είχαν εντολή να παίζουν αμυντικά και οι ποδοσφαιριστές, μην αντέχοντας αυτό το αντιπαραγωγικό ποδοσφαιρικό θέαμα, είπαν να βγουν μπροστά. Δεν είναι ξεκάθαρο βέβαια τι εντολή είχαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά το 2-0 από τον πάγκο και αυτό μας προβληματίζει. Όπως επίσης μας προβληματίζει η τοποθέτηση στον ...πάγκο των Σκόκο, Μπλάνκο, Καφέ, Νασούτι. Οι δύο πρώτοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να "καταστρέψουν" την αντίπαλη ομάδα με λίγες μόνο κινήσεις τους. Ο Καφές έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι ο μόνος μέσος που μπορεί να βγει ως κρυφός σέντερ φορ ή να περάσει κάθετες μπαλιές. Ο δε Νασούτι μαζί με τον Δέλλα έχουν σβήσει τον Σισέ δύο φορές φέτος.  Αυτά ο κ Χιμένεθ τα ξέρει καλά. Οπότε, γιατί κατέβασε ένα τόσο αμυντικό σχήμα; Γιατί η διοικούντες την ΑΕΚ σιωπούν στο "κόψιμο" της επίθεσης Μπλάνκο ως οφσάιτ; Πολλά γιατί...


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Νίκη του Ολυμπιακού! Αυτό βλέπουμε μέχρι τώρα! Παρόλο που ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ και στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ δεν έπεισε. Δεν είδαμε μαν του μαν, δεν είδαμε τρεξίματα. Αντίθετα, είδαμε στην Τούμπα τον Σαλπιγγίδη να "κόβει" ταχύτητα σε αιφνιδιασμό. Είδαμε τον Τσιρίλο να σκύβει στο φάουλ του Νίνη-ποιος...ο Τσιρίλο που μπαίνει μέσα σε όλα και δεν "μασάει"!! Είδαμε στο ΟΑΚΑ μια ΑΕΚ που είχε ως σύστημα την άμυνα ακόμη και μετά το 2-0 (με βάση τα όσα είδαμε). Από την άλλη μεριά, είδαμε έναν Ολυμπιακό να τρέχει ακατάπαυστα στο γήπεδο Χαριλάου, να παίζει σκληρά και να μην αποβάλλεται παίκτης του, να αναγκάζει κοτζάμ επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ να συνεδριάζει Σαββατιάτικα...
Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός θα βγει πρωταθλητής από το Σάββατο.


ΟΑΚΑ-ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΕΛ ARENA- SUPERLEAGUE
Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει ισχυρό! Αυτό δεν φαίνεται μόνο με τις επιδόσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Φαίνεται από τους πόρους που έχει μια ομάδα. Και οι πόροι αυτοί για να υπάρξουν, θα πρέπει η ομάδα να είναι οργανωμένη! Να έχει γήπεδο, προπονητικό κέντρο, υγιή σχέση μεταξύ φιλάθλων-διοίκησης-μελών της ομάδας.
Το ΟΑΚΑ θέλει έναν ιδιοκτήτη. Μια κίνηση ανθρώπων του Παναθηναϊκού ( αυτών που κάποτε συγκεντρώθηκαν σε ένα τραπέζι και είπαν να κάνουν τον Παναθηναϊκό δύναμη) με την αγορά του ΟΑΚΑ-το κράτος δεν θα έλεγε όχι γιατί έχει ανάγκη από χρήματα- θα ήταν ό,τι καλύτερο για όλους! Το χτίσιμο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα έργο που θα έπρεπε να έχει αρχίσει χθες. Η κατασκευή του AEL ARENA είναι ό,τι καλύτερο για την παλαιά πρωταθλήτρια Ελλάδας. Και η Superleague να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για την βελτίωση όλων των γηπέδων πρωταθλήματος που διοργανώνει. Έτσι, το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο θα αρχίσει να αποκτά αξία και να αξίζει τα χρήματα που κερδίζει!

ΜΠΕΟ-LEAGUE!

Όπου πατάει, χορτάρι δεν φυτρώνει!
Σήμερα ακούσαμε στο ραδιόφωνο συνέντευξη του Μπέου στον δημοσιογράφο κ Γέμελο και αηδιάσαμε! Αηδιάσαμε για τη μορφή α-πολιτισμού που προσπάθησε ο Μπέος να δείξει. Αηδιάσαμε για το μέγα κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί με τις δηλώσεις του ο Μπέος για τις δύο θεσσαλικές πόλεις και τους κατοίκους των. Προφανώς τα λόγια του αποτελούν μέρος της αυταρέσκειάς του. Έχουμε όμως δύο μονάχα απορίες:
α) Γιατί κάποιος να θέλει να δώσει βήμα σε Μπέους δημοσιοποιώντας τον λόγο τους;
β) Γιατί η ελληνική κοινωνία αλλά και η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη δέχονται τέτοια "υποκείμενα" στις τάξεις τους;
Εκτιμούμε ότι αυτά τα ερωτήματα δεν θα απαντηθούν ποτέ διότι η υπάρχουσα κατάσταση βολεύει τους ιθύνοντες (μιας και δεν ιδρώνει το αυτί τους) αλλά και βοηθά στην επιβίωση τέτοιων στοιχείων.

Κανονικά, για λόγους ενημέρωσης πρέπει να καταγραφούν ολόκληρα τα γεγονότα. Επειδή όμως απεχθανόμαστε να αναπαράγουμε λόγια του Μπέου ενώ παράλληλα μας αρέσει να καταγράφουμε λόγια κατά του Μπέου, δημοσιοποιούμε την ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ κατά του Μπέου και των δηλώσεών του:



«Το σημερινό ντελίριο του γνωστού ανασφαλούς υπέρβαρου ανεγκέφαλου σε βάρος μιας ολόκληρης πόλης και της μεγαλύτερης Ομάδος στην Ελλάδα συνιστά μια ακόμη επιβεβαίωση για το ειδικό βάρος της φανέλας Της. Ο γελαδάρης που δεν κάνει ρούπι δίχως τη συνοδεία (και τη συντροφιά;) «δυνατών παιδιών», η λιγδερή αλογόμυγα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο θρασύδειλος τσαρλατάνος που αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα και τρέχει από εδώλιο σε εδώλιο, προσπάθησε σήμερα να αυξήσει τις μετοχές του στο άμοιρο ελληνικό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, πιάνοντας στο σάπιο στόμα του την Μέκκα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη θρησκεία της, την ΑΕΛ. Όλοι γελούν με την κατάντια του
Εκλαμβάνοντας ως αδυναμία την αδιαφορία και απαξίωσή του εκ μέρους της ΑΕΛ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναμέτρησης, πατάει για μια ακόμη φορά πάνω στο αυγό και προσπαθεί να φτάσει στον ουρανό. Ήταν ο ίδιος βέβαια που -έντρομος- λίγους μήνες νωρίτερα, εκλιπαρούσε την κρατική αστυνομική δύναμη και τον Ο.Σ.Ε. να μπουν ως ανάχωμα για να αποτρέψουν την απόβαση χιλιάδων Λαρισαίων φιλάθλων κατόχων νομίμων εισιτηρίων στο κρατικό γήπεδο που αποτελεί την έδρα της ομαδούλας του (σε μια πρωτοφανή υπόθεση για την οποία ακόμη αναμένουμε την έκβαση της εισαγγελικής έρευνας).
Ήταν ο ίδιος που λίγες εβδομάδες μετά, επέτρεψε την κατάληψη της έδρας του από τα μητρικά του σωματεία, τον γάβρο του βορρά και το γάβρο του νότου και έπαιξε στην έδρα του σαν φιλοξενούμενος (φήμες ότι οι οπαδοί της ομάδας του μετά την λήξη των 2 αναμετρήσεων παρέμειναν στις θέσεις τους για δύο ώρες δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί).

Φυσικά το ντελίριο του είναι ευνόητο για όποιον γνωρίζει τα βαθιά συμπλέγματα που κατατρύχουν τους κατοίκους της γειτονικής πόλης μετά από δεκαετίες ποδοσφαιρικής τους επισκίασης από το ελληνικό ποδοσφαιρικό φαινόμενο της ΑΕΛ. Ακόμη και τώρα που το συμπαθές επαρχιακό σωματείο τους βρίσκεται ενώπιον πρωτοφανών (για το επίπεδό τους) επιτυχιών, αυτοί προτιμούν να εύχονται και να επιχαίρουν για το θάνατο της κατσίκας του γείτονα (εξ ου και οι συχνές αναφορές σε πρόβατα και γίδια, ίσως θυμίζουν στον γελαδάρη τις πρώτες του «εμπειρίες»).
Ας χαρούν όσο είναι καιρός. Ο καιρός έχει γυρίσματα, η ΑΕΛ δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ, δεν πρόκειται να γίνει κασσανδριακός, αλλά αντιθέτως με τη στήριξη του τεράστιου Λαού της θα ξαναβρεί τον δρόμο της και νομοτελειακά θα τους ξαναπετύχει στο διάβα της. Και ο Λαός της ΑΕΛ δεν θα έχει ξεχάσει.
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ???
ΕΜΕΙΣ ΤΟ 1988 ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ????
ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ....
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΛ 1964 Φ.Σ.»




Βέβαια, κατάπτυστα είναι και τα ανωτέρω λόγια της ανακοίνωσης!


Παράκληση kosmoball προς την αθλητική δημοσιογραφία. Λόγια τύπου Μπέου και ανακοινώσεις όπως η ανωτέρω να μην βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας!  Η αθλητική δημοσιογραφία έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί κρατώντας  ανθρώπους στυλ Μπέου μακριά από τα κοινά και να βελτιώσει την αισθητική της! 

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΕΚ!

Ο κ Βούρος είχε πει ότι το Δεκέμβριο 2010 οι αεκτζήδες θα άκουγαν καλά πράγματα για το γήπεδο!


Επειδή η ΑΕΚ δεν είναι η μόνη ομάδα στον κόσμο που έχει έρθει σε κατάσταση αγωνιστικής αστάθειας και οικονομικής στενότητας, το Kosmoball  έχει τις δικές του προτάσεις που ευχόμαστε να διαβαστούν από τους αρμόδιους. Συγκεκριμένα:
Αιτίες της αγωνιστικής αστάθειας είναι
α) η κακή προετοιμασία του καλοκαιριού,
β) η αγωνιστική και εξωαγωνιστική απειθαρχία των ποδοσφαιριστών της ομάδας, κάτι που ομολογεί την έλλειψη επαγγελματισμού που διακρίνει κάποιους ποδοσφαιριστές,
γ) η έλλειψη δύο παικτών καλής ποιότητας σε κάθε θέση,
δ) οι κακές και μη ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Βέβαια υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση όλων των ανωτέρω προβλημάτων: 
α) πρέπει άμεσα να ελεγχθεί η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών με αιματολογικές εξετάσεις κι έπειτα ο κάθε παίκτης να δουλευτεί σε ατομικό επίπεδο. Παράλληλα πρέπει να γίνει σωστή διάγνωση για την μυική αντοχή από επιστήμονες εργοφυσιολόγους οι οποίοι θα πρέπει έπειτα να δουλέψουν με τους παίκτες που είναι επιρρεπείς σε μυϊκούς τραυματισμούς. Τέλος, αν η ΠΑΕ επιθυμεί να εισάγει στο ρόστερ της τρέχουσας αλλά και την νέας χρονιάς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της, καλό είναι να επιλέξει αυτούς που επιθυμεί και να τους δουλέψει από τώρα με επιστήμονες εργοφυσιολόγους ώστε να μπουν άμεσα στην ενδεκάδα.

β) Όλοι έχουμε διαπιστώσει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών από αγωνιστική σε αγωνιστική. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα οφείλονται στην κακή προσωπική-εξωαγωνιστική ζωή των ποδοσφαιριστών αυτών, στην αδιαφορία τους, στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης κι ευθύνης. Για παράδειγμα, ο Γκερέιρο είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται να παίξει ποδόσφαιρο και επιθυμεί να κάθεται πάνω στο παχυλό του συμβόλαιο, ο Σκόκο ήταν παίκτης ολίγων λεπτών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην προ ανανέωσης συμβολαίου εποχή, τώρα, στη μετά ανανέωσης συμβολαίου εποχή είναι σχεδόν ανύπαρκτος! Ο Μπλάνκο έχει το μυαλό του στην ανανέωση του συμβολαίου ή στη μετακίνησή του σε άλλη ομάδα, ο Λεονάρντο έχει πρόβλημα αντοχής (όντας βασικός, κατά το 75ο λεπτό ζητάει αλλαγή συνήθως), κ.ά. Κατά τη γνώμη μας, ο πάγκος είναι σχολείο για όλους τους ποδοσφαιριστές  ακόμη και σε εποχές που δεν έχεις την πολυτέλεια να αφήνεις Σκόκο, Μπλάνκο στον πάγκο. Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος σοβαρής χρηματικής ή σιωπηρής τιμωρίας για κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θεωρούν ότι η ΑΕΚ είναι ακυβέρνητο καράβι στο οποίο μπορούν να κάνουν την δικής τους μορφής ανταρσία!

γ) και δ) Η ΑΕΚ δεν έχει δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Αυτό οφείλεται στις κακές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού το οποίο επελέγη με βάση τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. Βέβαια, η ένστασή μας είναι στο γεγονός ότι κάπου στον κόσμο ή έστω στην Ελλάδα θα υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής κατά πολύ φθηνότερος και καλύτερος από τον Νταντόμο. Το ίδιο ισχύει και με τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις. Τουλάχιστον τώρα, έστω τώρα, ας βοηθηθεί ο κ Χιμένεθ, ας του δοθούν όλα τα εχέγγυα ότι θα δουλέψει όπως θέλει για να δημιουργήσει μια ΑΕΚ αγωνιστικά σοβαρή. Καλό είναι να αποφασισθεί από τώρα ποιοι παίκτες να φύγουν το καλοκαίρι και ποιες θέσεις να καλυφθούν από παίκτες καινούριους. Καλό είναι να προσεχθούν και να δουλευθούν επιστημονικά νεαροί από τις ακαδημίες της ΑΕΚ ώστε να δούμε του χρόνου 5-6 ποδοσφαιριστές νεαρούς, δουλεμένους που να μπορούν να κρατήσουν μια ομάδα σαν την ΑΕΚ σε τροχιά πρωταθλητισμού. Καλό είναι να υπάρξει από τώρα σχεδιασμός για το ρόστερ, την καλοκαιρινή προετοιμασία, τους φιλικούς αγώνες του καλοκαιριού που θα παίξει η ομάδα. Γενικά, καλό είναι να σχεδιαστεί άμεσα η ΑΕΚ του μέλλοντος!

Αιτίες της οικονομικής αστάθειας είναι:
1ον) η κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών,
2ον) η έλλειψη έδρας σε συνάρτηση με το οικονομικό βάρος του ενοικίου του ΟΑΚΑ,
3ον) η έλλειψη εσόδων και
4ον) η αδιαφορία των οικονομικά ισχυρών αεκτζήδων. 

Κατά την εκτίμησή μας, υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της ΑΕΚ και μάλιστα άμεσα:
α) να ζητηθούν και να διεκδικηθούν τα "κλεμμένα" από διοικήσεις παλαιοτέρων ετών. Να ζητηθούν ευθύνες από τους έχοντες τη νομική ευθύνη για την κακοδιαχείριση που έφερε την ΑΕΚ στο οικονομικό αδιέξοδο. Και αν τα "κλεμμένα" έχουν "φαγωθεί", οι έχοντες τη νομική ευθύνη των παλαιότερων διοικήσεων να φροντίσουν να βρουν τρόπους και να εξασφαλίσουν οικονομικούς πόρους καλύπτοντας έτσι το "χρέος" τους.

β) Η ΑΕΚ πρέπει να μετακομίσει στη Ριζούπολη το αργότερο για την περίοδο των playoff! Κατανοούμε ότι ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα με τις θέσεις των εχόντων κάρτες διαρκείας, αλλά με σωστό πλάνο των υπευθύνων του εμπορικού τμήματος, μπορεί να βρεθεί λύση. Σίγουρα τα έξοδα για το ενοίκιο του γηπέδου της Ριζούπολης μπορεί να είναι χαμηλότερα. Επίσης, μια γεμάτη Ριζούπολη μπορεί να δώσει ώθηση στην ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League. Ούτως ή άλλως, το άδειο ΟΑΚΑ αποτελεί οικονομικό βάρος αφού δεν γεμίζει και κοστίζει πολύ. Πρόταση του Kosmoball είναι να βρεθεί νέος χορηγός άμεσα, του οποίου η χορηγία θα καλύπτει το ενοίκιο και τα λοιπά έξοδα για το γήπεδο της Ριζούπολης μέχρι να χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

γ) Από τώρα πρέπει να γίνει πλάνο προϋπολογισμού για τη νέα χρονιά: ποιοι θα φύγουν, τι συμβόλαια να καλύψουν τις θέσεις τους, έδρα, έξοδα προετοιμασίας, χορηγικά πακέτα, εύρεση νέων πόρων.

δ) Να γίνει  ενωσήτικη πανστρατιά και κάλεσμα προς τους ισχυρούς οικονομικά αεκτζήδες π.χ. Μελισανίδης, Φιλίππου. Να προσεγγισθούν και να τους ζητηθεί να επενδύσουν στην ΑΕΚ, στο νέο γήπεδο, να "ρίξουν αληθινό" χρήμα, να επενδύσουν αποσκοπώντας σε "κέρδος" από Champions League, από έσοδα γηπέδου, από εμπορικά κέρδη, από εμπορική ανάπτυξη σε επίπεδο ποδοσφαιρικών ακαδημιών ανά τον κόσμο, έτσι ακριβώς όπως γίνεται στο 90% των ομάδων της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, κλπ.

Ελπίζουμε να μην έχουμε "ανακαλύψει εμείς τον τροχό"!. Ελπίζουμε, όλα αυτά να τα έχουν σκεφθεί οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Τέλος, ελπίζουμε οι κκ Χιμένεθ και Αδαμίδης να φτιάξουν μια ΑΕΚ με ταλέντο στα πρότυπα των αναπτυγμένων ποδοσφαιρικών ευρωπαϊκών πολιτισμών!


Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011




Ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν για όλες τις ομάδες της Superleague:

ΗΡΘΑΝ:  
ΤΖΙΜΠΟΥΡ (6 ΜΗΝΕΣ + 2 ΧΡΟΝΙΑ), ΜΑΝΙΑΤΗΣ (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 3,5 ΕΤΩΝ)
ΕΦΥΓΑΝ:
ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ),ΝΤΙΟΓΚΟ (SANTOS ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 31.12.2011), ΝΕΜΕΘ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΔΑΝΕΙΚΟΣ 6 ΜΗΝΕΣ), ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ)





ΗΡΘΑΝ:   

ΕΦΥΓΑΝ:
Ντάνι Φερνάντες (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011)




ΗΡΘΑΝ:  
Oélilton Araújo dos Santos «Etto» (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2,5 ΕΤΩΝ), Diego Alejandro Arias (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ)
ΕΦΥΓΑΝ:  
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Cristiano Moraes (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ), Anis Bussaidi και Mohammed Abubakari (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ), Francisco Zuella (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ)



ΗΡΘΑΝ:  
David Mateos Ramajo (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ REAL MADRID ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Nabil Baha (6 ΜΗΝΕΣ + 1 ΕΤΟΣ), Μιχάλης Τσαμουρλίδης (ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ), Miguel Marcos Madera (Michel) (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ BIRMINGHAM ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011)
ΕΦΥΓΑΝ:
Σταμάτης Καλαμιώτης (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011),
Αντώνης Ρίκκα (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Rafik Zoheir Djebbour (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ), Χρήστος Πατσατζόγλου (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ), Μιχάλης Παυλής (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)




ΗΡΘΑΝ: 
Λιονέλ Ρίος, Γαβριήλ Αποστολίδης, Μάριους Νικουλάε (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 6 ΜΗΝΩΝ), Άλεξ Σισίνιο
ΕΦΥΓΑΝ:
Ζαν Κλοντ Νταρσεβίλ (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)


  


ΗΡΘΑΝ: 
Φίλιππος Δάρλας (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ Μπρεστ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011)
ΕΦΥΓΑΝ:
 Εμάνουελ Περόνε (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)





ΗΡΘΑΝ: 
Danilo Pereira (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ PARMA ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Daisuke Sakata (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), Raúl Marcelo Bobadilla (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ Borussia Mönchengladbach ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Nery Alberto Castillo (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ Shakhtar Donetsk ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011),  
Cristian Portilla Rodríguez (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2,5 ΕΤΩΝ)
ΕΦΥΓΑΝ:
 JAVITO (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗ LA CORUNIA), Μεντί Ναφτί (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ), Νάτσο Γκαρσία (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗΝ Μπολιβάρ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011)






ΗΡΘΑΝ: 
Ηλίας Κυριακίδης (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2,5 ΕΤΩΝ)
ΕΦΥΓΑΝ:
Γιώργος Σιάκκας (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), 
Ματέο Μπερτόσα (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)

 




ΗΡΘΑΝ: 
GABRIEL NICOLAS RODRIGUEZ (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ BOCA JUNIORS ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Carlos Αugusto Bertoldi «Ticao» (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 3 ΕΤΩΝ), 
Aπόστολος Αναστασίου (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 5 ΕΤΩΝ), Noe Acosta (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2,5 ΕΤΩΝ), 
ΝΕΜΕΘ (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011)
ΕΦΥΓΑΝ:
 Δημήτρης Πλιάγκας (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)








ΗΡΘΑΝ: 
Δημήτρης Γραμμόζης (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), Goran Maznov (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), Αντώνης Ρίκα (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΕΚ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011),  
Μανώλης Μονιάκης (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 6 ΜΗΝΩΝ)
ΕΦΥΓΑΝ:
 -



ΗΡΘΑΝ: 
Βλάσσης Καζάκης
ΕΦΥΓΑΝ:
 Μανόλης Λιαπάκης (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)  





ΗΡΘΑΝ: 
Sani Kaita (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 6 ΜΗΝΩΝ), Joel Epalle (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2,5 ΕΤΩΝ), Νόρμπερτ Βιτκόφσκι (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), Μονσέφ Ζερκά (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), 
Λουίς Μαχόπ (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ)
ΕΦΥΓΑΝ:
ΒΕΛΛΙΟΣ (ΕΒΕΡΤΟΝ), Μίρνες Σίσιτς (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)





ΗΡΘΑΝ: 
Γιώργος Γκαλίτσιος (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), 
Dato Kvirkvelia (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), 
Κώστας Μήτρογλου (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011),  
Βάσλαβ Σβέρκος (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΣΟΣΩ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011 & ΟΨΙΟΝ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ)
ΕΦΥΓΑΝ:
 Χρήστος Κοντοχρήστος (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Βασίλης Σκούρτης (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Μαξίμ Παρτούς (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ),  Γιαχμίρ Χίκα (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ), Γιάννης Μανιάτης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ), Ρικάρντο Βαζ Τε (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)





ΗΡΘΑΝ: 
Θανάσης Παπάζογλου (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΑΟΚ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Μαρσέλο Γκογιανίρα (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), Νεμάνια Αρσενίεβιτς Ράντοσλαβ Ματούσιακ (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2,5 ΕΤΩΝ)
ΕΦΥΓΑΝ:
Λιονέλ Ρίος (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ), Γαβριήλ Αποστολίδης (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ), Τάσος Μπακασέτας (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011)





ΗΡΘΑΝ: 
Σάνελ Κούλιτς. (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 6 ΜΗΝΩΝ), Γιαν Κόζακ (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 6 ΜΗΝΩΝ), Δημήτρης Πλιάγκας (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), Χρήστος Μελίσσης (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΑΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι (6 ΜΗΝΕΣ + 2 ΧΡΟΝΙΑ), Καμίλ Τσοντοφάλσκι (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1,5 ΕΤΩΝ), Τζοέλ Τσιμπάμπα (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ Λεχ Πόζναν ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011) 
ΕΦΥΓΑΝ:
 Σίμον Αμπουχατζίρα (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗΝ Χάποελ Ιρόνι ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Σεμπαστιάν Βιέρα (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ), Γκέρεμι Τζίταπ (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)


      

ΗΡΘΑΝ: 
Ντάνι Φερνάντες (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΑΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2011), Bojan MARKOVIC, Ζόλταν Κις, Μπέρναρντ Πάρκερ
ΕΦΥΓΑΝ:
 Γιάν Νόβοτα (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ), Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ (ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 'Η ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ):
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ:  40
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ:  14

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: 
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥ ΜΟΝΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ 
(ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ 2ΕΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ)