Σελίδες

Search Kosmo Ball World

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΕΚ!

Ο κ Βούρος είχε πει ότι το Δεκέμβριο 2010 οι αεκτζήδες θα άκουγαν καλά πράγματα για το γήπεδο!


Επειδή η ΑΕΚ δεν είναι η μόνη ομάδα στον κόσμο που έχει έρθει σε κατάσταση αγωνιστικής αστάθειας και οικονομικής στενότητας, το Kosmoball  έχει τις δικές του προτάσεις που ευχόμαστε να διαβαστούν από τους αρμόδιους. Συγκεκριμένα:
Αιτίες της αγωνιστικής αστάθειας είναι
α) η κακή προετοιμασία του καλοκαιριού,
β) η αγωνιστική και εξωαγωνιστική απειθαρχία των ποδοσφαιριστών της ομάδας, κάτι που ομολογεί την έλλειψη επαγγελματισμού που διακρίνει κάποιους ποδοσφαιριστές,
γ) η έλλειψη δύο παικτών καλής ποιότητας σε κάθε θέση,
δ) οι κακές και μη ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Βέβαια υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση όλων των ανωτέρω προβλημάτων: 
α) πρέπει άμεσα να ελεγχθεί η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών με αιματολογικές εξετάσεις κι έπειτα ο κάθε παίκτης να δουλευτεί σε ατομικό επίπεδο. Παράλληλα πρέπει να γίνει σωστή διάγνωση για την μυική αντοχή από επιστήμονες εργοφυσιολόγους οι οποίοι θα πρέπει έπειτα να δουλέψουν με τους παίκτες που είναι επιρρεπείς σε μυϊκούς τραυματισμούς. Τέλος, αν η ΠΑΕ επιθυμεί να εισάγει στο ρόστερ της τρέχουσας αλλά και την νέας χρονιάς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της, καλό είναι να επιλέξει αυτούς που επιθυμεί και να τους δουλέψει από τώρα με επιστήμονες εργοφυσιολόγους ώστε να μπουν άμεσα στην ενδεκάδα.

β) Όλοι έχουμε διαπιστώσει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών από αγωνιστική σε αγωνιστική. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα οφείλονται στην κακή προσωπική-εξωαγωνιστική ζωή των ποδοσφαιριστών αυτών, στην αδιαφορία τους, στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης κι ευθύνης. Για παράδειγμα, ο Γκερέιρο είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται να παίξει ποδόσφαιρο και επιθυμεί να κάθεται πάνω στο παχυλό του συμβόλαιο, ο Σκόκο ήταν παίκτης ολίγων λεπτών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην προ ανανέωσης συμβολαίου εποχή, τώρα, στη μετά ανανέωσης συμβολαίου εποχή είναι σχεδόν ανύπαρκτος! Ο Μπλάνκο έχει το μυαλό του στην ανανέωση του συμβολαίου ή στη μετακίνησή του σε άλλη ομάδα, ο Λεονάρντο έχει πρόβλημα αντοχής (όντας βασικός, κατά το 75ο λεπτό ζητάει αλλαγή συνήθως), κ.ά. Κατά τη γνώμη μας, ο πάγκος είναι σχολείο για όλους τους ποδοσφαιριστές  ακόμη και σε εποχές που δεν έχεις την πολυτέλεια να αφήνεις Σκόκο, Μπλάνκο στον πάγκο. Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος σοβαρής χρηματικής ή σιωπηρής τιμωρίας για κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θεωρούν ότι η ΑΕΚ είναι ακυβέρνητο καράβι στο οποίο μπορούν να κάνουν την δικής τους μορφής ανταρσία!

γ) και δ) Η ΑΕΚ δεν έχει δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Αυτό οφείλεται στις κακές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού το οποίο επελέγη με βάση τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. Βέβαια, η ένστασή μας είναι στο γεγονός ότι κάπου στον κόσμο ή έστω στην Ελλάδα θα υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής κατά πολύ φθηνότερος και καλύτερος από τον Νταντόμο. Το ίδιο ισχύει και με τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις. Τουλάχιστον τώρα, έστω τώρα, ας βοηθηθεί ο κ Χιμένεθ, ας του δοθούν όλα τα εχέγγυα ότι θα δουλέψει όπως θέλει για να δημιουργήσει μια ΑΕΚ αγωνιστικά σοβαρή. Καλό είναι να αποφασισθεί από τώρα ποιοι παίκτες να φύγουν το καλοκαίρι και ποιες θέσεις να καλυφθούν από παίκτες καινούριους. Καλό είναι να προσεχθούν και να δουλευθούν επιστημονικά νεαροί από τις ακαδημίες της ΑΕΚ ώστε να δούμε του χρόνου 5-6 ποδοσφαιριστές νεαρούς, δουλεμένους που να μπορούν να κρατήσουν μια ομάδα σαν την ΑΕΚ σε τροχιά πρωταθλητισμού. Καλό είναι να υπάρξει από τώρα σχεδιασμός για το ρόστερ, την καλοκαιρινή προετοιμασία, τους φιλικούς αγώνες του καλοκαιριού που θα παίξει η ομάδα. Γενικά, καλό είναι να σχεδιαστεί άμεσα η ΑΕΚ του μέλλοντος!

Αιτίες της οικονομικής αστάθειας είναι:
1ον) η κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών,
2ον) η έλλειψη έδρας σε συνάρτηση με το οικονομικό βάρος του ενοικίου του ΟΑΚΑ,
3ον) η έλλειψη εσόδων και
4ον) η αδιαφορία των οικονομικά ισχυρών αεκτζήδων. 

Κατά την εκτίμησή μας, υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της ΑΕΚ και μάλιστα άμεσα:
α) να ζητηθούν και να διεκδικηθούν τα "κλεμμένα" από διοικήσεις παλαιοτέρων ετών. Να ζητηθούν ευθύνες από τους έχοντες τη νομική ευθύνη για την κακοδιαχείριση που έφερε την ΑΕΚ στο οικονομικό αδιέξοδο. Και αν τα "κλεμμένα" έχουν "φαγωθεί", οι έχοντες τη νομική ευθύνη των παλαιότερων διοικήσεων να φροντίσουν να βρουν τρόπους και να εξασφαλίσουν οικονομικούς πόρους καλύπτοντας έτσι το "χρέος" τους.

β) Η ΑΕΚ πρέπει να μετακομίσει στη Ριζούπολη το αργότερο για την περίοδο των playoff! Κατανοούμε ότι ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα με τις θέσεις των εχόντων κάρτες διαρκείας, αλλά με σωστό πλάνο των υπευθύνων του εμπορικού τμήματος, μπορεί να βρεθεί λύση. Σίγουρα τα έξοδα για το ενοίκιο του γηπέδου της Ριζούπολης μπορεί να είναι χαμηλότερα. Επίσης, μια γεμάτη Ριζούπολη μπορεί να δώσει ώθηση στην ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League. Ούτως ή άλλως, το άδειο ΟΑΚΑ αποτελεί οικονομικό βάρος αφού δεν γεμίζει και κοστίζει πολύ. Πρόταση του Kosmoball είναι να βρεθεί νέος χορηγός άμεσα, του οποίου η χορηγία θα καλύπτει το ενοίκιο και τα λοιπά έξοδα για το γήπεδο της Ριζούπολης μέχρι να χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

γ) Από τώρα πρέπει να γίνει πλάνο προϋπολογισμού για τη νέα χρονιά: ποιοι θα φύγουν, τι συμβόλαια να καλύψουν τις θέσεις τους, έδρα, έξοδα προετοιμασίας, χορηγικά πακέτα, εύρεση νέων πόρων.

δ) Να γίνει  ενωσήτικη πανστρατιά και κάλεσμα προς τους ισχυρούς οικονομικά αεκτζήδες π.χ. Μελισανίδης, Φιλίππου. Να προσεγγισθούν και να τους ζητηθεί να επενδύσουν στην ΑΕΚ, στο νέο γήπεδο, να "ρίξουν αληθινό" χρήμα, να επενδύσουν αποσκοπώντας σε "κέρδος" από Champions League, από έσοδα γηπέδου, από εμπορικά κέρδη, από εμπορική ανάπτυξη σε επίπεδο ποδοσφαιρικών ακαδημιών ανά τον κόσμο, έτσι ακριβώς όπως γίνεται στο 90% των ομάδων της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, κλπ.

Ελπίζουμε να μην έχουμε "ανακαλύψει εμείς τον τροχό"!. Ελπίζουμε, όλα αυτά να τα έχουν σκεφθεί οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Τέλος, ελπίζουμε οι κκ Χιμένεθ και Αδαμίδης να φτιάξουν μια ΑΕΚ με ταλέντο στα πρότυπα των αναπτυγμένων ποδοσφαιρικών ευρωπαϊκών πολιτισμών!


Δεν υπάρχουν σχόλια: