Σελίδες

Search Kosmo Ball World

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ!

Η αρχή ή το τέλος μιας ποδοσφαιρικής καριέρας;
Πρώτο το Kosmoball αποκάλυψε την μεταγραφή του Μανιάτη στον Ολυμπιακό από την 28.12.2010. Συγκεκριμένα, σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε αναφέρει
"Σύμφωνα με πληροφορίες του Kosmoball , ο τεχνικός του Πανιωνίου (πρώην ερυθρόλευκος ποδοσφαιριστής και προπονητής) κ Τάκης Λεμονής, ήδη έχει εισηγηθεί την απόκτηση  του Μήτρογλου με δανεισμό ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Μανιάτη. Η εισήγηση αυτή είναι πολύ καθοριστική για την εξέληξη της μεταγραφής και θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο Μανιάτης θα καταλήξει στον Ολυμπιακό. Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός έχει την οικονομική άνεση να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή χρήσιμο καλύπτοντας ένα κενό στην άμυνα αλλά και μην επιτρέποντας σε μια αντίπαλο, την ΑΕΚ, να ενισχυθεί. Κάτι τέτοιο έγινε το καλοκαίρι στην περίπτωση του Νέμεθ όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ούγγρο στράικερ για να μην τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, σημειώνοντας μια μεγάλη "διοικητική" νίκη.
Συνεπώς, σήμερα 28.12.2010, το Kosmoball "αποκαλύπτει" τη μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη στον Ολυμπιακό."
ΟΚ.  Μπράβο στον κο Μαρινάκη που έχει χρήματα με το τσουβάλι και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Όλοι πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι τώρα. Και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος του Πανιωνίου και ο ποδοσφαιριστής ο ίδιος και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ (αυτός για τον Κουμορτζί)!  
Ο πρόεδρος του Πανιωνίου γιατί θα "τα 'κονομήσει", θα ενισχυθεί η ομάδα του από τους δανεικούς ποδοσφαιριστές ελάχιστης αγωνιστικής δράσης που θα πάρει από τον Ολυμπιακό και θα μείνει στην κατηγορία (αν κι εκτιμούμε ότι του χρόνου θα αγωνίζεται στην Football league). Η ΑΕΚ, γιατί πρόλαβε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση Μανιάτη για να μη "φάει" επίσημη χυλόπιτα στον ιστότοπο του Πανιωνίου. Ο ΠΑΟ γιατί δεν θα ξαναενδιαφερθεί και δεν θα ξανααγχωθεί για τον Κουμορτζί. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού γιατί απέκτησε δυο παίκτες που -αν και δεν χρειαζόταν- δεν θα ενισχύσουν τους βασικούς του αντιπάλους! Αυτό μας γυρίζει πίσω χρονικά, όταν υπέγραφε ο Νέμεθ στον Ολυμπιακό, ίσα ίσα για να μην υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Και ακόμη πιο πίσω, όταν πρόεδρος μεγάλης ομάδας έδινε τριπλάσια και τετραπλάσια χρήματα σε ποδοσφαιριστές για να μην τους αποκτήσει ο αντίπαλός του...Και αυτό λέγεται επιχειρηματικό παιχνίδι. Το οποίο δε μπορούμε να κρίνουμε αν είναι ηθικό ή όχι, αλλά είναι μέρος της επιχειρηματικότητας υψηλού επιπέδου. 
Αφήσαμε τελευταίο τον Μανιάτη. Ο ποδοσφαιριστής θα βγάλει χρήματα, θα φορέσει την ερυθρόλευκη αλλά ίσως και να μη τη φορέσει ποτέ. Ο κος Βαλβέρδε δεν τρελένεται και τόσο για τον Μανιάτη. Αυτό, υποθέτουμε, το έχουν αποκρύψει από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ή δεν έχει πέσει στην αντίληψη του ίδιου του Μανιάτη. Ή το γνωρίζει ο ίδιος ο παίκτης και δεν τον νοιάζει να καθαρίζει τις κερκίδες του γηπέδου. Γιατί κακά τα ψέματα, οι παίκτες που παίζουν στον Ολυμπιακό είναι οι επιλογές του κου Βαλβέρδε. Εκτιμούμε-δεν το ευχόμαστε- ότι ο Μανιάτης θα έχει την τύχη του Γκαλίτσιου, ή του Νέμεθ, ή του Μήτρογλου. Εκτιμούμε ότι Μανιάτης δεν θα παίξει μπάλα στον Ολυμπιακό άρα ας ξεχάσει και την Εθνική Ελλάδας. Αν τελικά μείνει τώρα τον Ιανουάριο στον Πανιώνιο, όντας παίκτης του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι θα αποτελέσει μεταγραφικό αντάλλαγμα για άλλο ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού ή της Κέρκυρας ή του Ολυμπιακού Βόλου. Και θα πει κι ευχαριστώ, όπως είπε ευχαριστώ τώρα και ο Μήτρογλου που "τον πάνε" με το ζόρι στον Πανιώνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: