Σελίδες

Search Kosmo Ball World

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!

Πριν ενάμιση μήνα περίπου πολλές εφημερίδες αθλητικού περιεχομένου "έδιναν" τον Nacho Scocco στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τα αστεία πρωτοσέλιδα των πράσινων και των κόκκινων εφημερίδων. Κορυφαίο γεγονός όλων ήταν οι "αποκαλυπτικές" δηλώσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή και των μάνατζέρ του: οι πράσινες υποστήριζαν "από έγκυρες πληροφορίες πηγαδακίων" ότι ο Scocco ήθελε να πάει στον ΠΑΟ. Κόκκινες εφημερίδες κατέγραφαν δηλώσεις του ότι ο Αργεντινός επιθυμούσε να ντυθεί στα κόκκινα. Τώρα πλέον που όλοι σιωπούν, βγαίνει ένας οπαδικός ιστότοπος της ΑΕΚ που υποστηρίζει ότι ο Scocco "πάει" προς τη River Plate. Και για να κάνει μεγαλύτερη εντύπωση προσθέτει και το όνομα του Blanco μιας και δεν έχει υπογράψει ανανέωση ακόμη και μιας και δεν έχει έχει υπογράψει ακόμη ούτε ο Djebour. Πέραν τούτου, επιμένει ο ίδιος ιστότοπος ότι η ΑΕΚ αύξησε την προσφορά κατά 200.000 ευρώ για την απόκτηση του Μανιάτη και "δίνει" επίσης και τον Λεονάρντο με ελευθέρας. Δε μας λέει όμως πότε να γελάσουμε! Αφενός η ΑΕΚ έχει πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στην εφορία πρόσφατα (οπότε δεν υπάρχει και η πολυτέλεια διπλασιασμού της οικονομικής προσφοράς). Αφετέρου, η ΑΕΚ δεν έχει ακόμη εξοφλήσει το χρέος της προς τον Λεβαδειακό για την μεταγραφή του Λεονάρντο. Οπότε;...

Σήμερα έπεσε το μάτι μας σε ένα άρθρο μιας -υποτίθεται- μη οπαδικής εφημερίδας, που φημίζεται για τις "αποκαλυπτικές" ειδήσεις της που αφορούν ...μόνο στην ΑΕΚ και ο τίτλος του μας έκανε να αηδιάσουμε για το επίπεδο του δημοσιογραφικού ταλέντου που επικρατεί ...άφθονο εκεί πέρα. Πρόκειται για το άρθρο με τίτλο «Αν πάρουν οι μέτοχοι τον πούλο…»...Αίσχος! Ποιος Έλληνας θα διάβαζε τέτοια βλακεία; Τώρα, το τι "μαργαριτάρια" καταγράφονται εκεί μέσα...π.χ. "...Είναι ποδοσφαιρόφιλοι, φίλαθλοι." (ποδοσφαιρο+φίλοι, φίλοι+άθλημα...ε;), ή "...Η εποχή της εξαφάνισης του wannabe μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός..." (προφανώς και δεν ξέρει ο δημοσιογράφος τι σημαίνει wannabe) , ή "...οι δύο τελευταίοι χορηγοί της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Πέτρος Παππάς και ο Νίκος Νοτιάς..." (δηλαδή, υπήρχε και η χορηγία τους στη φανέλα της ομάδας; Ήταν τυπωμένο στη φανέλα το Νοτιάς-Παπάς;), ή "...Πρωτοδικεία, αεριτζήδες και απατεώνες, φτώχεια, μιζέρια, μισή ζωή. Αυτό διδάσκει η ιστορία...." (για ποια ιστορία λέμε; Ποια ιστορία διδάσκει για αεριτζήδες και για "μισή ζωή";"...ή «μέτοχοι, αμέτοχοι τον πούλο». Και τότε θα δούμε, δυστυχώς, σε ποιο κλαρί θα πάει και θα καθήσει το πουλί...". Έτσι ολοκληρώθηκε το παραλήρημα!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. METAKIΝΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΜΑΝΙΑΤΗ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ "ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ Β' ΓΥΡΟ...

Πάνω αριστερά: Μανιάτης, Πάνω δεξιά: Μήτρογλου Κάτω: Ο Μάκος παρακολουθεί τον Φορτούνη
Γιάννης Μανιάτης: ο 24 χρονος αρχηγός του Πανιωνίου, αποτελεί μήλον της έριδος για ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η οικονομική πρόταση της ΑΕΚ απορρίφθηκε εξ αρχής. Η οικονομική πρόταση του Ολυμπιακού είναι συμφέρουσα. Η ΑΕΚ επανήλθε με νέα πρόταση κι έμψυχα ανταλλάγματα. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στα οικονομικά ανταλλάγματα και τον Μήτρογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kosmoball , ο τεχνικός του Πανιωνίου (πρώην ερυθρόλευκος ποδοσφαιριστής και προπονητής) κ Τάκης Λεμονής, ήδη έχει εισηγηθεί την απόκτηση  του Μήτρογλου με δανεισμό ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Μανιάτη. Η εισήγηση αυτή είναι πολύ καθοριστική για την εξέληξη της μεταγραφής και θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο Μανιάτης θα καταλήξει στον Ολυμπιακό. Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός έχει την οικονομική άνεση να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή χρήσιμο καλύπτοντας ένα κενό στην άμυνα αλλά και μην επιτρέποντας σε μια αντίπαλο, την ΑΕΚ, να ενισχυθεί. Κάτι τέτοιο έγινε το καλοκαίρι στην περίπτωση του Νέμεθ όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ούγγρο στράικερ για να μην τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, σημειώνοντας μια μεγάλη "διοικητική" νίκη.
Συνεπώς, σήμερα 28.12.2010, το Kosmoball "αποκαλύπτει" τη μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη στον Ολυμπιακό.

Κώστας Μήτρογλου: ο 22 χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού, έχει προταθεί να δοθεί δανεικός στον Άρη Θεσσαλονίκης και πάλι ως έμψυχο αντάλλαγμα με τον Χαβίτο.  Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, η προοπτική του Άρη είναι σαφώς συμφέρουσα για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εδώ που τα λέμε, ο Μήτρογλου θα έπρεπε να παρακαλάει να πάει στον Άρη, αφού θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Βέβαια, είναι πολύ θετικό για τον Ολυμπιακό να αποκτήσει μια εμπορική συνεργασία με τον Άρη Θεσσαλονίκης (στην περίπτωση δανεισμού ή μεταγραφής του Μήτρογλου).

Κώστας Φορτούνης: ο 18 χρονος επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, δεν αποτελεί μεταγραφικό στόχο για καμία ομάδα! Μερικές από τις 10άδες αθλητικές εφημερίδες, προκειμένου να πουλήσουν περισσότερα φύλλα, θυσιάζουν το όνομα του ανερχόμενου νεαρού  επιθετικού. Για παράδειγμα, αναφέρεται κάπου ότι ο Φορτούνης αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Ας πούμε ΟΚ. Και τίνος τη θέση θα πάρει; Των ακριβοπληρωμένων Πάντελιτς, Φουστέρ, Νέμεθ, Ζαϊρί ή Μιραλάς; Ενδέχεται να αποκτηθεί και ξένος επιθετικός. Συνεπώς, ο Φορτούνης τι θα κάνει στον Ολυμπιακό;
Από την άλλη, υπάρχει και ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος δηλώνει μέχρι σήμερα ότι δεν έχει καμία πρόταση για τον Φορτούνη. Μήπως τελικά αυτές οι δημοσιοποιημένες ανακριβείς πληροφορίες κάνουν κακό στο ίδιο το παιδί;
Καλό είναι, μερικές εφημερίδες να προσπαθήσουν να κερδίσουν τα χρήματά τους με αξιόπιστες πληροφορίες και να επιλέγουν άλλα ονόματα ποδοσφαιριστών πιο μεγάλα για να προκαλέσουν την αντίληψη του αναγνώστη. Για παράδειγμα, πριν μερικές ώρες δημοσιεύθηκε φωτογραφία του Σισέ και του Τζέραρντ να βγαίνουν από ένα εστιατόριο κάπου στην Αγγλία και οι (μπακάλικες)φήμες λένε ότι ο Τζέραρντ προσπάθησε να πείσει τον Σισέ να πάει στη Λίβερπουλ. Και αναρωτιόμαστε: φαντάστηκε ποτέ κανείς αν ο Σισέ προσπάθησε να πείσει τον Τζέραρντ να πει το ναι στον Παναθηναϊκό;

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2010-2011!

Τελικά αυτοί οι παίκτες μπορούν να πάρουν το πιο εύκολο πρωτάθλημα;


                      Σήμερα, λίγες μόλις ώρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague 2010-2011 με 36 βαθμούς. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 31 και οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ με 23 βαθμούς. Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός. Η διαφορά από τους διώκτες του φαίνεται να τείνει προς την διεύρυνσή της παρά προς την ελάττωσή της. Κι αυτό χάρη στην ανυπαρξία ή αστάθεια των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, τα φαινόμενα απατούν. Ο Ολυμπιακός δεν θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος 2010-2011 για επτά πολύ σημαντικούς λόγους. 

Αρχίζουμε:
1) Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε 7 φορές στην έδρα του και 8 φορές εκτός έδρας. Εντός έδρας έχει επτά νίκες απέναντι στις Κέρκυρα(2-0), Αστέρα Τρίπολης(3-0), Ολυμπιακό Βόλου(3-1), Άρη(1-0), Πανιώνιο(5-0), ΠΑΟΚ(3-0), Ατρόμητο (2-1) με διαφορά τερμάτων 19 υπέρ και 2 κατά. Εκτός έδρας έχει 5 νίκες με Πανσερραϊκό (1-0), Ξάνθη (3-0), Εργοτέλη (2-0), Καβάλα (1-0), Λάρισα (1-0) και 3 ήττες με Ηρακλή (1-2), ΠΑΟ (1-2), ΑΕΚ (0-1). Διαφορά τερμάτων 10 υπέρ και 5 κατά. Αντιστρέφοντας στον δεύτερο γύρο την αγωνιστική δράση του Ολυμπιακού τα πράγματα σοβαρεύουν δεδομένου ότι με βάση την σημερινή βαθμολογία της Superleague, οι ομάδες από τις θέσεις 5 έως και 15 κινδυνεύουν να πέσουν στην Football League1. Συνήθως το δάγκωμα αυτού που κινδυνεύει είναι πιο επικίνδυνο από το δάγκωμα εκείνου που πάει για τον τίτλο. Συγκεκριμένα, στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός θα έχει εκτός έδρας  Κέρκυρα(11η τώρα), Αστέρα Τρίπολης(12ος), Ολυμπιακό Βόλου(9ος), Άρη(7ος), Πανιώνιο(14ος), ΠΑΟΚ(3ος), Ατρόμητο (13ος). Κατά την εκτίμησή μας, ο Ολυμπιακός θα νικήσει εύκολα την Κέρκυρα και τον Ολυμπιακό Βόλου ενώ θα δυσκολευτεί στις υπόλοιπες έδρες. Δηλαδή, αναμένουμε έναν Ολυμπιακό με συγκομιδή 6-8 βαθμούς εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο. Εντός έδρας έχει να αντιμετωπίσει Πανσερραϊκό (15ος), Ξάνθη (6η, Σημ. αλλά όχι για πολύ. Εκτιμούμε ότι θα "πέσει" στην Football League1), Εργοτέλη (8ος), Καβάλα (5η), Λάρισα (16η),  Ηρακλή (1ος), ΠΑΟ (2ος), ΑΕΚ (4η). Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, στα εντός έδρας, αναμένουμε μία συγκομιδή 9-12 βαθμών. Με maximum 21 βαθμούς στο δεύτερο γύρο και 57 βαθμούς συνολικά, ο Ολυμπιακός δεν βγαίνει πρωταθλητής!

2) Η πτώση του Ολυμπιακού εξαιτίας της φυσικής κατάστασης και των μυικών τραυματισμών. Ας μην ξεχνάμε την καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού με προπονητή τον Γερμανό Λίνεν. Μια προετοιμασία που τον έβγαλε εκτός Ευρώπης γρήγορα. Για όσους ξέρουν από ποδόσφαιρο, η ποιοτική καλοκαιρινή προετοιμασία είναι το παν για έναν ποδοσφαιριστή. Και η προετοιμασία του Ολυμπιακού δεν ήταν ποιοτική. Εκτιμούμε ότι από τα τέλη Γενάρη ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβληματα ρόστερ.

3) Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποτελεσματικό τερματοφύλακα. Οι Πάρντο, Νικοπολίδης, Μέγερι, Παπαδόπουλος δεν είναι ικανοί απέναντι στην πίεση του αντιπάλου. Οι πρώτοι δύο είχαν την ευκαιρία να το αποδείξουν άλλωστε.

4) Ο Βαλβέρδε δεν ξέρει να κοουτσάρει! Αυτό φάνηκε στα παιχνίδια α) με Ηρακλή που μόλις έβαλε γκολ ο Μήτρογλου, τον έκανε αλλαγή (τι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή αυτής της ηλικίας, ο οποίος όταν βάζει γκολ και βγαίνει αμέσως, του κόβονται τα πόδια). Είναι τυχαίο που  ο Μήτρογλου χάθηκε έκτοτε; Επίσης, πώς έγινε και έχασε από τον Ηρακλή ύστερα από αυτή την αλλαγή; β) Με ΠΑΟ, μιας και δε μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το 1-0, με συνέπεια να χάσει. γ) Με ΑΕΚ, που δε μπόρεσε να έχει τα τελειώματα που έπρεπε να έχει με αποτέλεσμα να στεφθεί για μια ακόμη φορά πελάτης του Χιμένεθ.

5) Τώρα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν έχουν κίνητρο για σπουδαία πράγματα. Άλλοτε, τέτοιες εποχές περίμεναν τον Ευρωπαίο αντίπαλο τον οποίο θα αντιμετώπιζαν τον Φλεβάρη.

6) Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με διαφορά από τους διώκτες του και δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη. Για ποιο λόγο να ξοδέψει χρήματα για να αποκτήσει ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά τώρα; Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, ο Ολυμπιακός θα στηριχτεί στο ήδη υπάρχον έμψυχο δυναμικό και αυτό θα είναι λάθος. Γιατί το υπάρχον έμψυχο δυναμικό δεν έχει αντοχές. Φαίνεται ήδη από τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

7) Φέτος υπάρχουν πολλές ομάδες στην Superleague που έχουν δείξει ότι μπορούν να κερδίζουν παρ' όλα τα διαιτητικά σφάλματα εις βάρος τους. Φανταζόμαστε, ότι μέσα στο πλαίσιο του fair play, αξία έχεις όχι όταν κερδίζεις τον Άρη δύσκολα με 1-0 στην έδρα σου και στέφεσαι πρωταθλητής, αλλά όταν στο Champions League, μπορείς να είσαι ομάδα απέναντι σε μια Barcelona που δεν σταματάει στα 3 ή 4 γκολ!

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΗΝ "ΜΕΤΑ ΝΤΕΜΗ" ΕΠΟΧΗ!

Μα καλά, αυτοί δεν πήραν το πρωτάθλημα 2009-2010; Τι συνέβει φέτος;
Χθες ασχοληθήκαμε με την ΑΕΚ. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Παναθηναϊκό. Ή τέλος πάντων με αυτό που πάει να μείνει από τον Παναθηναϊκό. Αυτή η εισαγωγή σε συνδυασμό με τον τίτλο ίσως να μπερδεύουν κάπως τον φίλαθλο. Ο Ντέμης δεν είχε ποτέ σχέση με τον Παναθηναϊκό. Σημειολογικά , εννοούμε ότι Ντέμης= Πολυμετοχικότητα, ρόλος Ντέμη- ρόλος Πατέρα.
Χθες τονίσαμε ότι τα συστατικά για τη δημιουργία μιας μεγάλης και σοβαρής ομάδας είναι τα ακόλουθα:
α) οι ποδοσφαιριστές,
β) η ομάδα των προπονητών,
γ) η διοίκηση,
δ) οι φίλαθλοι,
ε) το προπονητικό κέντρο,
στ) η έδρα,
ζ) οι ακαδημίες. 

Ας δούμε τι απ' όλα αυτά έχει ο Παναθηναϊκός:

α) ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Το καλοκαίρι 2010 ο Νίκος Νιόμπλιας, κατασταλαγμένος στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας που ήθελε να παρουσιάσει μέσα στο γήπεδο, έκανε διάφορες εισηγήσεις σχετικά με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία αποκτήθηκαν οι Φερνάντες (τερματοφύλακας, 27), Ιωαννίδης (αμυντικός, 22), Μπουμσόνγκ(αμυντικός, 31), Γκοβού (μέσος, 31), Πλεσί (μέσος, 22), Γκαρσία (μέσος, 32). Με μερικά άσχημα αποτελέσματα, ο κ. Νιόμπλιας αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Πάει λοιπόν όλη αυτή η αγωνιστική φιλοσοφία! Φανταζόμαστε ότι ο αντικαταστάτης του κου Νιόμπλια δεν θα είχε την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία για τον Παναθηναϊκό. Τέλος πάντων. Για τα διοικητικά λάθη "άσχετων" ποδοσφαιρικά παραγόντων θα μιλήσουμε πιο κάτω.
Και επανερχόμαστε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ας δούμε ανά γραμμή τι ποδοσφαιριστές έχει ο Παναθηναϊκός:

Τερματοφύλακες: Τζόρβας (28), Καρνέζης (25), Φερνάντες(27). Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, υπάρχει μετριότητα εδώ. Ο Τζόρβας δεν έχει πραγματοποιήσει καμιά σπουδαία εμφάνιση φέτος και εδώ που τα λέμε, δε μας θύμισε ποτέ κάτι από Σαργκάνη. Αν ο Καρνέζης και ο Φερνάντες είναι οι αλλαγές -που σχεδόν ποτέ δεν παίζουν- του Τζόρβα, τότε ναι. Υπάρχει πρόβλημα!

Πλάγιοι αμυντικοί: Σεϊταρίδης (29), Ιωαννίδης (22), Μαρίνος (23), Βύντρα (29), Σπυρόπουλος(27)
Κεντρικοί αμυντικοί: Σαριέγκι(31), Μπουμσόνγκ(31), Καντέ(31)
 Ο Σεϊταρίδης ήρθε εδώ για να κάθεται και να "τα κονομάει". Ειλικρινά, πιο τεμπέλη αθλητή δεν έχουμε ξαναδεί. Και καλά εμείς. Αυτοί που τον πληρώνουν, δεν το βλέπουν; Εκτός κι αν τους πληρώνει ο Σεϊταρίδης γιατί αλλιώς θα ήταν άνεργος. Ιωαννίδης και Μαρίνος: είναι πράγματι τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστές ώστε να πίστευε ο Νιόμπλιας (τότε) ότι θα κρατούσαν τα πλάγια του Παναθηναϊκού απέναντι σε ομάδες ποιότητας Champions League; Αυτοί οι παίκτες πρέπει πρώτα να σχηματίσουν προσωπικότητα μεγάλου ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα και μετά να παίξουν στο Champions League. Δηλαδή, ο κ. Νιόμπλιας πίστευε το καλοκαίρι ότι οι Ιωαννίδης και Μαρίνος θα μπορούσαν να πάρουν τον Παναθηναϊκό στις πλάτες τους; Όσο για τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, τα παιδιά προσπαθούν. Είναι καλοί πλάγιοι οπισθοφύλακες, "άδειοι" όμως μπροστά τους στα χαφ. Ένας αμυντικός όταν έχει βοήθειες μπορεί να δείξει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Στην αντίθετη περίπτωση, δε μπορούν να βοηθήσουν δημιουργικά, κουράζονται με τα μπρος-πίσω, και αν έχουν κάνει κακή προετοιμασία, χάνουν από ταχυδύναμη. Ε, κύριε Νιόμπλια; Τα σέντερ μπακ τα είχες υπολογίσει να είναι και οι τρεις 31 ετών ή "έκατσε"; Γιατί εκτός από την ηλικία έχουν και άλλα δύο κοινά: είναι αργοί και δεν ξέρουν να μαρκάρουν.

Πλάγιοι μέσοι-επιθετικοί: Γκοβού, Λέτο, Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Δημούτσος, Μαυρίας.
Κεντρικοί μέσοι: Νίνης, Σίλβα, Πλεσί, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης
Ο νηφάλιος Γκοβού είναι χρήσιμος σε κάθε ομάδα. Το σφάλμα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν το έπεισαν για την σοβαρότητά τους. Συνεπώς, ο συμπαθής Γκοβού ένιωσε απουσία, σνομπισμό (διαχρονικό χαρακτηριστικό σύνδρομο των διοικήσεων του Παναθηναϊκού) και "το' ριξε έξω". Ο Λέτο δεν είναι αυτός που ήταν πέρσι, ο μπουκαδόρος με το δυνατό αριστερό και την κοφτή ντρίπλα. Όταν αμύνεται η ομάδα του, φαίνεται να περιμένει τη μπάλα, Δεν κάνει κίνηση, δεν έχει επιστροφές. Ο Γκαρσία καλός. Αν μη τι άλλο! Ποδοσφαιριστής με εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο. Ο Χριστοδουλόπουλος ανέκαθεν ήθελε μια μπάλα μόνος του. Δεν ήταν ποτέ ομαδικός και δεν θα γίνει. Και αυτό ο Ζαγοράκης το ήξερε όταν τον έδινε στον Παναθηναϊκό. Δημούτσος, Μαυρίας: Ο Δημούτσος δεν πήγε κάποτε στην ΑΕΚ γιατί στον ΠαναθηναΙκό του έταξαν ότι θα έπαιζε βασικός. Σε αυτή την περίπτωση τυχερή η ΑΕΚ. Τι έχει επιδείξει αυτό το παιδί; Γιατί δεν τον αφήνουν να πάει σε κάποια ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο και να βγάλει χρήματα από μεταγραφές; Για τον Μαυρία έχουμε να πούμε ότι είναι αργός (παρ'όλο που ο κ. Νιόμπλιας τον έβαλε εναντίον της ΑΕΚ για να δώσει ταχύτητα στα πλάγια), αδύναμος και θέλει πολλή δουλειά ακόμη. Αλήθεια, πώς αυτό το παιδί έχει προτιμηθεί  από κάποια άλλα στον Παναθηναϊκό; Δηλαδή, οι υπόλοιποι νέοι του Παναθηναϊκού είναι χειρότεροι από τον Μαυρία; Οι Σίλβα, Πλεσί, Σιμάο, Κατσουράνης παίζουν στην ίδια θέση. Μόνο που ο Σίλβα είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής (σε ποδοσφαιρικό μέγεθος και ηλικία), με τεράστια πείρα σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Πλεσί δεν έπειθε στην Αγγλία, ο Σιμάο ανασταλτικά είναι πολύ καλός αλλά δημιουργικά δεν υφίσταται και ο Κατσουράνης είναι τεμπέλης και έχει σπάνια θετική αγωνιστική παρουσία.  Ο Καραγκούνης έχει "ξενερώσει" με αυτά που γίνονται στην ομάδα σε όλους τους τομείς. Εκτιμούμε ότι δεν θα αργήσει η ημέρα που θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Κρίμα για τον Γιώργο. Μεγάλη ποδοσφαιρική παρουσία, έστω και με τις "βουτιές" του. Ο Νίνης, μια χάνεται μεταξύ Αγγλίας και Ισπανίας, μια βρίσκεται εναντίον ομάδων χαμηλής δυναμικότητας. Είναι μικρός και στη μετά Μουνιόθ εποχή, χάθηκε! Χάθηκε γιατί δεν υπήρξε η ποδοσφαιρική παιδεία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για να τον βοηθήσουν να ανέβει τότε. Είχαν ένα ακριβό προϊόν το οποίο τους έμεινε στο ράφι και έχασε την αξία του.

Κεντρικοί επιθετικοί: Σισέ, Πετρόπουλος
Αλήθεια, σκέφτηκε ποτέ κανείς να έπαιζε με 4-4-2 και τους δύο αυτούς επιθετικούς μαζί μπροστά; Εξαιρετικοί και οι δύο. Δεν τροφοδοτούνται γιατί έχουν πίσω τους παίκτες-πρόβλημα.

Συμπέρασμα: Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σοβαρούς ποδοσφαιριστές. Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί, οι Δημούτσος, Σιμάο καλό είναι να φύγουν. Ειδικά ο Κατσουράνης που έχει βαρύ συμβόλαιο! Οι Καρνέζης, Ιωαννίδης, Μαρίνος, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος να δοθούν δανεικοί για να αποκτήσουν αγωνιστική προσωπικότητα. Να αποκτηθεί πρώτος τερματοφύλακας γιατί ο Τζόρβας δεν έκανε ποτέ για πρώτος. Το γεγονός ότι ήταν βασικός στην Εθνική δε λέει τίποτα. Αυτόν "δώσανε" στον Ότο, αυτόν έβαλε ο Γερμανός συνταξιούχος. Καραγκούνης και Σίλβα ας πάνε στην άκρη. Μεγάλωσαν. Το σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θέλει γρήγορους και δυνατούς ποδοσφαιριστές. Τι μένει λοιπόν; Τζόρβας, Φερνάντες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Γκοβού, Λέτο, Γκαρσία, Πλεσί, Σισέ, Πετρόπουλος. Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός, κατά την εκτίμηση του Kosmoball χρειάζεται καμιά 15αριά παίκτες ταλαντούχους.  Αλήθεια, ο Τζιόλης γιατί δεν έκανε για τον Παναθηναϊκό;

β) Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ο Πορτογάλος Φερέιρα και οι τρεις βοηθοί του, διαφορετικής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας από εκείνη του κ. Νιόμπλια θέλουν μια ομάδα γρήγορη (με ποιους όμως;) και δεν πρέπει να κριθούν για ένα ρόστερ που δεν επέλεξαν οι ίδιοι. Κατά την εκτίμησή μας, κακώς έφυγε ο κ. Νιόμπλιας. Τι περισσότερο θα κάνει τώρα ο κ. Φερέιρα; Η δουλειά του θα φανεί του χρόνου. Τώρα όμως ο Παναθηναϊκός μαζί με την ΑΕΚ παραδίδουν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο.


γ) Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δεν ήταν αποτελεσματική στην περίπτωση του γηπέδου. Δεν έπραξε σωστά με την απομάκρυνση του κ. Νιόμπλια (ξέχασε την περσινή πορεία στην Ευρώπη,π.χ. τις νίκες με τη Ρόμα). Έστω. Αλλάζουμε τον κ. Νιόμπλια. Για να αλλάξουμε ένα προπονητή στην αρχή της σεζόν, θα πρέπει να γνωρίζουμε την αγωνιστική του φιλοσοφία ώστε ο νέος προπονητής να αξιοποιήσει ανάλογα το υπάρχον έμψυχο υλικό.  Η διοίκηση δεν έβαλε χρήματα για να κάνει τον νταμπλούχο τεράστιο. Άρα, ποια διοίκηση; Ο Παναθηναϊκός θυμίζει την ΑΕΚ στην "μετά Ντέμη" εποχή.  Εικόνες διάλυσης και εδώ. Μέχρι και τον κ. Κωνσταντόπουλο όρισαν κάποτε για πρόεδρο! Κατά την εκτίμηση του Kosmoball,  ο απερχόμενος κ. Βγενόπουλος δεν φάνηκε να χάνει κάτι από την συμμετοχή του στα του Παναθηναϊκού. Απεναντίας, πήρε την Ολυμπιακή κοψοχρονιά, και έκανε τόσες επιχειρηματικές συμφωνίες. Ο κ. Βαρδινογιάννης δε στάθηκε ποτέ στο ύψος των περιστάσεων. Αλήθεια, αν δεν ήταν επαγγελματίας πλούσιος, τι θα έκανε στη ζωή του; Οι κκ. Γιαννακόπουλοι φθάνουν μέχρι εκεί που τους παίρνει, μέχρι το άθλημα της καλαθοσφαίρησης. Χαμηλά οικονομικά μεγέθη σε σχέση με εκείνα του ποδοσφαίρου, λιγότερο κέρδος. Άσε που από τις πρώτες μέρες της εμπλοκής τους με τα κοινά της ΠΑΕ σκέφτονταν πώς θα "αντιμετωπίσουν" τον κ Κόκκαλη. Το δήλωσαν άλλωστε και στην τηλεόραση. Με άλλα λόγια, στον Παναθηναϊκό έχουμε επιχειρηματίες που έκαναν μεγάλα πράγματα στις πλάτες μιας λαοφιλούς ομάδας. Εμείς απλά προτείνουμε να αφήσουν για λίγο τη θέση τους, να ξεχάσουν αυτά που έχουν κερδίσει στη ζωή τους και ας κάτσουν απέναντι, παρέα με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Να βιώσουν τις ίδιες αγωνίες, την ίδια οργή, να αισθανθούν και αυτοί για λίγο κορόιδα!

δ) ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ
Οι μόνοι φίλαθλοι στην Ελλάδα που μπορούν να γεμίσουν το ΟΑΚΑ σε αγώνα με μικρομεσαία Ελληνική ομάδα. Θέλουν και αυτοί ένα γήπεδο, αυτό που οι μεγάλοι επιχειρηματίες τους έταξαν και μόλις συνάντησαν τις δυσκολίες έγιναν "Λούηδες". Τώρα φαίνεται να αρχίζουν τα δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Αυτά που είχε πάθει ο Ολυμπιακός κάποτε και τα ξεπέρασε γρήγορα, αυτά που "σέρνει" ακόμη στην πλάτη της η ΑΕΚ. Οι φίλαθλοι χρειάζονται υπομονή και ψυχραιμία. ΟΚ, φαίνεται ότι χάνεται μια χρονιά. Δε χρειάζεται να χαθεί και η ιστορία του Παναθηναϊκού.

ε) ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Δεν έχουμε να πούμε τίποτα γι'αυτό. Οι εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στην Παιανία είναι από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα στην Ελλάδα.

στ) Η ΕΔΡΑ
Το Απόστολος Νικολαϊδης είναι η μόνη έδρα που έχει ο Παναθηναϊκός. Αφού δεν προχωράει η ιδέα και ο σχεδιασμός για τον Βοτανικό, ας αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ. Συμφέρει τους πάντες, και το κράτος και τους απερχόμενους επιχειρηματίες. να το αγοράσουν, να το διαμορφώσουν ανάλογα και να το κάνουν έδρα 90000 θεατών με ατέλειωτους χώρους προς εκμετάλλευση εξωτερικά του γηπέδου.

ζ) ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Ποιες ακαδημίες; Αυτές που βγάζουν τον γρήγορο (κατά τον συμπαθή κ. Νιόμπλια) Μαυρία; Αυτές που έχουν προσπαθήσει να "φάνε" συνειδητά ποδοσφαιριστές όπως π.χ. ο Λαγουτάρης που τώρα αγωνίζεται στην Cadiz FC και κάποτε ο "αυτόφωτος φωστήρας" κ. Κόβης του είχε πει ότι "κάνει" μόνο για τον Ποσειδώνα Γλυφάδας; Προφανώς ο κ. Κόβης πληρωνόταν από τα κορόιδα του Παναθηναϊκού για να επανδρώσει τον Ποσειδώνα Γλυφάδας!  Και ποιοι είναι οι κύριοι που βγάζουν τα νέα ταλέντα του Παναθηναϊκού; Αλήθεια, είναι εκεί ακόμη ο κ. Ταράσης με τις άπειρες γνώσεις; Ο "γκουρού" του σύγχρονου ποδοσφαίρου; Τέτοιοι "φωστήρες-ειδήμονες", πόσους ποδοσφαιριστές έχουν παραδώσει στην πρώτη ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια; Και που πήγαν όλα τα υπόλοιπα παιδιά; Άραγε αν η UEFA δεν ανάγκαζε τις ομάδες να έχουν ακαδημίες, ο Παναθηναϊκός θα είχε ακαδημία ποδοσφαίρου; Ή θα έφερνε "Μπουμπλήδες";


Συμπερασματικά: Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητικό κέντρο, ομάδα προπονητών και φιλάθλους αλλά δεν έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές για υψηλούς στόχους, δεν έχει γήπεδο-έδρα, δεν έχει ακαδημίες, άρα δεν έχει μέλλον, και τώρα πια, δεν έχει διοίκηση. Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, αν οι κκ "πολυμετοχικοί" δεν σταματήσουν να κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον, θα βάλουν τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες περιπέτειες οι οποίες, με την σημερινή οικονομική κρίση, μάλλον θα διαρκέσουν πολλά χρόνια.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΠΩΣ Η ΑΕΚ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ

Αυτή η ΑΕΚ θα γίνει ποτέ σοβαρή;
Το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί. Νοσεί επειδή δεν είναι ανταγωνιστικό. Και δεν είναι ανταγωνιστικό επειδή δεν υπάρχουν πολλές ισοδύναμες ομάδες υψηλού επιπέδου. Βέβαια, στην Ελλάδα συνήθως πρωταθλητής "στέφεται" ο "μονόφθαλμος", δηλαδή η ομάδα με την μέτρια παρουσία δεδομένου ότι όλες οι υπόλοιπες έχουν κακή παρουσία.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με την περίπτωση της ΑΕΚ. Από σήμερα και κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα ασχολούμαστε με καθεμία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται να προάγουν το προϊόν του ποδοσφαίρου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ και ίσως ΞΑΝΘΗ) και όχι με εκείνες που ενδιαφέρονται απλά να υπάρχουν.
Το συστατικά για την δημιουργία μιας σοβαρής άρα και μεγάλης ομάδας είναι τα ακόλουθα:
α) οι ποδοσφαιριστές,
β) η ομάδα των προπονητών,
γ) η διοίκηση,
δ) οι φίλαθλοι,
ε) το προπονητικό κέντρο,
στ) η έδρα,
ζ) οι ακαδημίες.

Ας δούμε τώρα τι απ'όλα αυτά έχει η ΑΕΚ:
α) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Το καλοκαίρι 2010 έγιναν διάφορες κινήσεις της διοίκησης για την ενίσχυση της ομάδας. Βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση αυτή ήταν το μπάτζετ της ομάδας (διοικητικά) και οι προτάσεις του προπονητή (αθλητικά).
Η διοίκηση, κατόπιν των προτάσεων του προπονητή κου Μπάγεβιτς, μέτρησε τα χρήματα που μπορούσε να διαθέσει και αποφάσισε να μείνουν οι χρήσιμοι, να φύγουν οι λιγότερο χρήσιμοι και να αποκτηθούν ενδεκαδάτοι και άρα χρήσιμοι ποδοσφαιριστές. Έτσι, αποκτήθηκαν οι Πατσατζόγλου, Nasuti, Δέλλας, Dadomo, Αργυρίου (πρόλαβε η ΑΕΚ και τον "έκλεισε" από το Μάιο), Diop, Eder, Ιντζόγλου, Λυμπερόπουλος, ενώ επέστρεψε ο Burns. Στην πορεία ανέβηκαν ποδοσφαιριστές όπως Καλαμιώτης, Νικόλτσης, Abdurahmani.  Κατά την εκτίμηση του Kosmoball με αυτούς τους ποδοσφαιριστές δεν ενισχύεσαι και εξηγούμαστε:
Πατσατζόγλου: 31 ετών, αποκτήθηκε για αμυντικό χαφ αλλά έμεινε στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου "επιβάλλει" για την θέση αυτή γρήγορους, ταχυδυναμικούς, με ικανότητα στο μαρκάρισμα και στη σέντρα. Και ο Πατσατζόγλου δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Αντιθέτως, είναι αργός, δεν έχει επιστροφές, "μαρκάρει με τα μάτια".
Nasuti: αποκτήθηκε επειδή έφυγε ο Μαϊστόροβιτς. Η ΑΕΚ "σώθηκε" από τον άτεχνο και αργό Σουηδό και την "πάτησε" με τον "λίγο" Nasuti που δεν έχει παραστάσεις, εμπειρίες σε ομάδες με υψηλούς στόχους.
Δέλλας: η ΑΕΚ έφερε τον 34χρονο Δέλλα για να στηριχθεί "ψυχολογικά" το υπόλοιπο ρόστερ. Παρ' όλα αυτά, ο Δέλλας είναι η μόνη μεταγραφή της ΑΕΚ που σέβεται τον εαυτό του, την ομάδα του. Και μπράβο του!
Dadomo: αυτός αποκτήθηκε για την ενδεκάδα της ΑΕΚ; Την διετία 2007-2009 είχε 53 συμμετοχές σε δύο ομάδες όπως Hammardy και Club Atletico Cerro!!! Τραυματίστηκε στην καλοκαιρινή προετοιμασία επειδή ήταν απροπόνητος για πολύ καιρό και ιδού τα αποτελέσματα!
Αργυρίου: ο 22χρονος αυτός αποκτήθηκε ως ταλαντούχος για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ. Εμ βέβαια...ο κος Μπάγεβιτς προφανώς κάτι είχε δει σε αυτό τον ποδοσφαιριστή με τις 37 συμμετοχές για τον Πανθρακικό τα τελευταία 2 χρόνια και γι'αυτό εισηγήθηκε την απόκτησή του! Σημείωση: 22 χρονών ποδοσφαιριστής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να "κρατάει" ομάδα μόνος του, να έχει, δηλαδή, αναπτύξει ποδοσφαιρική προσωπικότητα αρμόζουσα του μεγέθους ίσου με εκείνο της ομάδας για την οποία αγωνίζεται. Ο Αργυρίου, δεν είχε αναπτύξει ποτέ τέτοια προσωπικότητα στον Πανθρακικό. Με ποιο σκεπτικό ο κ. Μπάγεβιτς περίμενε να την αναπτύξει στην ΑΕΚ;
Diop: ο 32χρονος Σενεγαλέζος με γεμάτες χρονιές σε Φούλαμ και Πόρτσμουθ αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Είναι απαραίτητος και από τον κ Χιμένεθ θα αξιοποιηθεί σωστά.
Eder: ο 23χρονος Βραζιλιάνος με 35 συμμετοχές την διετία 2008-2009 ήρθε γιατί ήταν γρήγορος και γιατί είχε σκοράρει εναντίον της ΑΕΚ στην Τρίπολη πέρσι. ΟΚ.
Ιντζόγλου: ο 23χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής με εμπειρίες στη Γ' Εθνική κατηγορία με τα χρώματα του κιτρινόμαυρου Βύζαντα Μεγάρων αποτέλεσε μια επένδυση της ομάδας για τα επόμενα χρόνια!!! Επένδυση σε ποδοσφαιριστή γίνεται μόνο σε ηλικίες των 16 και των 17. Όχι σε  23χρονους! Ερώτησή μας: ο Ιντζόγλου αυτή τη φιλοδοξία είχε; Να ανήκει στο ρόστερ της ομάδας; Δεν έχει φιλοδοξία να παίξει ποδόσφαιρο; Τίνος την θέση θα πάρει σε αυτή την ΑΕΚ; Του Καφέ, του Μάκου, του Γκέντζογλου ή του Diop; Ή του καινούριου που θα αποκτηθεί;
Λυμπερόπουλος: ο 35χρονος επιθετικός, δεν θα έλυνε το επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΚ έχοντας σκοράρει 1 γκολ την περσινή σεζόν στη Γερμανία. Αποκτήθηκε περισσότερο για τους λόγους που αποκτήθηκε και ο Δέλλας.
Burns: ο Αυστραλός σε καλή ηλικία, γρήγορος, πολύ βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι είναι καλή προσθήκη.
Συμπέρασμα: Δέλλας και Λυμπερόπουλος είναι οι παίκτες-παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπόλοιπους στην ΑΕΚ. Παρ'όλα αυτά, δεν είναι φυσιολογικό για μια ομάδα με υψηλούς στόχους (όπως λένε στην ΑΕΚ) να διακρίνονται πάντα και μόνο ένας 34χρονος και ένας 35χρονος!. Με μια μικρή εξαίρεση τον Diop και τον Burns, όλοι οι υπόλοιποι που προστέθηκαν στην ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι είναι λίγοι! Δεν χρειάζονται! 
Ας δούμε τώρα ολόκληρο το ρόστερ ανά γραμμή:

Τερματοφύλακες: Saja (31 ετών), Αραμπατζής (26 ετών), Μοσχονάς (20 ετών). Οι τερματοφύλακες πρέπει να αλλάξουν τρόπο εκγύμανσης! Ο Saja τελευταία δέχεται το εύκολο γκολ. Ο Αραμπατζής δείχνει πιο σταθερός. Τον προτιμούμε για βασικό. Καλό είναι να δούμε και το Μοσχονά σε αγωνιστική δράση. Δεν είναι ανάγκη να φτάσει κι αυτός τα 26 του για να παίξει βασικός.

Πλάγιοι αμυντικοί: Πατσατζόγλου, Γιάχιτς, Καράμπελας, Γεωργέας, Dadomo, Araujo, Αργυρίου.
Κεντρικοί αμυντικοί: Μανωλάς, Nasuti, Δέλλας, Καλαμιώτης.
Από όλους τους παραπάνω οι μόνοι που μπορούν να σταθούν στην ΑΕΚ ( των υψηλών στόχων) είναι οι Μανωλάς, Δέλλας και θέλουμε να δούμε και τον Καλαμιώτη. Όλοι οι άλλοι, οι ακριβοπληρωμένοι, δεν κάνουν για την ΑΕΚ ( με τους υψηλούς στόχους).

Πλάγιοι μέσοι: Leonardo, Λαγός, Eder.
Κεντρικοί μέσοι: Καφές, Diop, Γκέντζογλου, Guerreiro, Μάκος, Ιντζόγλου.
Από όλους τους παραπάνω οι μόνοι που μπορούν να σταθούν στην ΑΕΚ ( των υψηλών στόχων) είναι οι Diop, Γκέντζογλου. Οι Καφές και Μάκος κρίνονται χρήσιμοι.

Πλάγιοι επιθετικοί: Burns, Scocco, Abdurahmani, Νικόλτσης, Φροξυλιάς.
Επιθετικοί περιοχής-άξονα: Djebbour, Blanco, Λυμπερόπουλος
Όλοι τους είναι πολύτιμοι. Αρκεί να βρίσκονται μεταξύ τους. Αρκεί να πιεστεί ο Scocco και να μπει στη θέση του ο Blanco.
Συμπερασματικά, κατά την εκτίμηση του Kosmoball, η ΑΕΚ των υψηλών στόχων, έχει ανάγκη από 4 πλάγιους αμυντικούς, από 2 κεντρικούς αμυντικούς, από 4 πλάγιους μέσους, και από ένα 10άρι και όλοι τους με εμπειρίες, όρεξη για ποδόσφαιρο και παραστάσεις από πρωταθλήματα ανώτερα του Ελληνικού.

β) ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Η ομάδα των προπονητών είναι ιδανική κατά την εκτίμηση του Kosmoball. Ο προπονητής ξέρει τι σημαίνει να προπονείς μεγάλη ομάδα και πρέπει να βοηθηθεί. Δεν πρέπει να κριθεί για ένα ρόστερ που δεν επέλεξε ο ίδιος. Ένα ρόστερ με βασικούς άνω των 30, αργούς, τεμπέληδες που αν δεν έπαιζαν στην ΑΕΚ θα ήταν άνεργοι.

γ) Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Οι κκ. Παπάς και Νοτιάς έχοντας εξουσιοδοτήσει τον κ. Αδαμίδη ως πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, κατά την εκτίμηση του Kosmoball, έπραξαν σωστά. Ο κ. Αδαμίδης κατάφερε πολλά: τελειοποίηση προπονητικού, έναρξη συνεργασίας με σημαντικό προπονητή, σχεδόν ολοκλήρωση εργασιών για το κτίσιμο του γηπέδου της ΑΕΚ, σεβασμό στους ποδοσφαιριστές-ιστορία της ΑΕΚ. Όσον αφορά το ρόστερ, απέκτησε ό,τι του ζήτησε ο κ. Μπάγεβιτς, ο πλέον αρμόδιος ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, κρίθηκε από τις επιλογές του. Τώρα καλείται να πράξει τα πιο δύσκολα: α) να παραδώσει ένα γήπεδο-έδρα στους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, β) να επανδρώσει το ρόστερ με ποδοσφαιριστές όπως τους θέλει ο προπονητής, και γ) να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας.

δ) ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ
Από τους πιο βασανισμένους (ελλείψει έδρας και τίτλων), υπομονετικούς και αδικημένους φιλάθλους της χώρας. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι αυτοί που κρατούν την ομάδα όρθια. Ομάδες (χωρίς τέτοιους φιλάθλους) που έχουν περάσει οικονομικά και διοικητικά δεινά έχουν καταστραφεί (βλέπε: Εθνικός Πειραιώς, Απόλλων Αθηνών).

ε) ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η ΑΕΚ απέκτησε το δικό της προπονητικό κέντρο το 2010 χάρη στον κ. Νοτιά που το χρηματοδότησε. Ίσως αυτό να αποτελεί μια νέα αρχή για την ανάκαμψη της ομάδας και την έλευση σημαντικών ποδοσφαιριστών (οι οποίοι προτού υπογράψουν, συνήθως ενδιαφέρονται για το προπονητικό κέντρο, για το προπονητικό τημ, το ιατρικό τημ).

στ) Η ΕΔΡΑ
Ο κ. Αδαμίδης μας έχει πείσει ότι θα παραδώσει στην ΑΕΚ (κόσμο, ρόστερ) το νέο-σύγχρονο γήπεδο-έδρα. Δε νοείται να έχεις υψηλούς στόχους χωρίς να έχεις γήπεδο. Δε γίνεται τα έσοδά σου να καλύπτουν με το ζόρι το ενοίκιο που πληρώνεις!

ζ) ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Κατά την εκτίμηση Kosmoball, οι ακαδημίες για μια ΑΕΚ υψηλών στόχων, πρέπει να επανδρωθούν με προπονητές ξένους και με τεράστια εμπειρία στους κάτω των 15, κάτω των 16 και κάτω των 17 και στους νέους. Να δουλευτούν ταλέντα ηλικίας 16-17 ετών ανάλογα και να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Αυτοί θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για άλλους συνομίληκούς τους. Πρέπει να αντικατασταθούν όλοι οι προπονητές και δήθεν τεχνικοί διευθυντές των ακαδημιών της ΑΕΚ δεδομένου ότι οι κύριοι αυτοί δεν έχουν να επιδείξουν κανένα επίτευγμα στην μέχρι τώρα πορεία τους. Ο κ. Κόλα πού έμαθε ποδόσφαιρο; Πόσους ποδοσφαιριστές ανέδειξε στην ΑΕΚ μέχρι σήμερα; Μπορεί να έχει ένα βαρύ βιογραφικό (με διπλώματα από ΗΠΑ, εκεί όπου ακόμη τώρα μαθαίνουν ποδόσφαιρο). Αλλά από παραστάσεις ποδοσφαιρικές τι γίνεται; Πού τις απέκτησε; Στον Απόλλωνα Αθηνών, στην Καλλιθέα, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟ (όπου είχε κάποιες συμμετοχές στο Ελληνικό πρωτάθλημα);

Από όλα αυτά τα συστατικά η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή διαθέτει προπονητές, διοίκηση, φιλάθλους, προπονητικό κέντρο. Δεν διαθέτει γήπεδο-έδρα. Έχει ελλείψεις στο ρόστερ ενώ γίνεται μέτρια δουλειά στις ακαδημίες. Βέβαια, το ρόστερ και η δουλειά στις ακαδημίες είναι αυτά τα συστατικά που κρατούν μια ομάδα όρθια και την καθιστούν σημαντική και επιβλητική. Γι'αυτό, άμεσα η ΑΕΚ χρειάζεται 11 ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές και αλλαγή προσώπων και στόχων στις ακαδημίες αν θέλει να λέει ότι "έχει υψηλούς στόχους".

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

18.12.2010: ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ, ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ...

1. Είδαμε πώς παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μπράβο στη Ζενίτ που υπάρχει και ομορφαίνει το άθλημα. Μπράβο στη νοοτροπία των παικτών της που σεβάστηκαν τον εαυτό τους και το προϊόν που τους δίνει τα χρήματα, τα οποία αφαλώς αξίζουν και με το παραπάνω. Μάθαμε πώς δεν πρέπει να αδικούμε τον ασθενέστερο (εδώ: ΑΕΚ) αλλά να του λέμε μπράβο όταν δούμε ότι προσπαθεί να προσφέρει κάτι παρόμοιο.
2. Μάθαμε πώς παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο και μάλιστα υψηλού επιπέδου. Πολύ δυνατή άμυνα, συμπαγές και σχετικά αδιαπέραστο κέντρο, ταχύτατη επιθετική γραμμή. Και τι δεν θα 'δινα να έβλεπα ελληνική ομάδα να βγαίνει στην αντεπίθεση με πέντε παίκτες έναντι δύο αμυντικών της αντίπαλης.
3. Είδαμε πώς παίζει η Ζενίτ και θυμηθήκαμε κάτι από Σεβίλλη. Την Σεβίλλη του 3-5 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ταλέντο, ταχύτητα, τεχνική. Όλα.
4. Μια μέρα μετά την ιστορική πρόκριση και επιτυχία των ελληνικών Άρη και ΠΑΟΚ, μια μέρα μετά από το μάθημα ποδοσφαιρικής ικανότητας, ταλέντου και τεχνικής από τη Ζενίτ, είδαμε ότι δεν ιδρώνει το αφτί των Ελλήνων παραγόντων. Ο πρόεδρος της Σούπερ-ντρούπερ ελληνικής βλαχο-ληγκ θύμωσε για την ήττα στο ΟΑΚΑ και ήθελε να "πιάσει" το σβέρκο του εκπροσώπου της ΑΕΚ. Ο πρόεδρος όλων των ελληνικών ερυθρόλευκων ομάδων είπε να ειρωνευτεί τον πρόεδρο της κατόχου του ελληνικού πρωταθλήματος, έτσι...γιατί ήθελε...Τι ποιότητα!
5. Μάθαμε πλέον, ακόμη και οι εντελώς αδιάφοροι, ότι το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν είναι σάπιο, ότι βρωμάει και ότι είναι υπερτιμημένο. Μάθαμε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με σβερκώματα, τσαμπουκάδες και ειρωνίες από τους παράγοντες που δεν θα φθάσουν ποτέ το επίπεδο κοινωνικής και αθλητικής κουλτούρας άλλων ευρωπαίων ομολόγων τους.
6. Μάθαμε ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε στο γήπεδο στην Ελλάδα. Με τα χρήματα που πληρώνουμε για τα διαρκείας στις δήθεν μεγάλες ομάδες, θα μπορούσαμε να αγοράζουμε διαρκείας σε μια οποιαδήποτε βρετανική ομάδα και με πληρωμένα τα αεροπορικά εισητήρια και να βλέπουμε πώς παίζεται το ποδόσφαιρο.
7. Είδαμε στη συνεδρίαση της Σούπερ-ντρούπερ ελληνικής βλαχο-ληγκ ότι οι ομάδες διοικούνται από άτομα που ενδιαφέρονται να "τα κονομάνε" χωρίς να προσφέρουν.
8. Μάθαμε ότι τελικά όλοι μας περνάμε μια κρίση...όχι μόνο οικονομική...μια κρίση κουλτούρας, μια κρίση κοινωνική...Είδαμε και διαπιστώσαμε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κρίση για να βγάζουν κέρδος από τους Έλληνες. Εκμεταλλεύονται το οπαδικό συναίσθημα, "μαρκετάρουν" με σύγχρονα και δελεάζοντα μέσα ένα σάπιο προϊόν, εντοπίζουν κορόιδα και πουλάνε άνθρακα για θησαυρό.
9. Όλα αυτά τα νιώσαμε για τα καλά λίγες ώρες μετά από το ποδοσφαιρικό έργο τέχνης που ζωγράφησε ο Σπαλέττι και τα παλικάρια του στο χαλί του ΟΑΚΑ και λίγες ώρες μετά από την κόσμια ποδοσφαιρική κουβέντα των ιθυνόντων του ελληνικού Σούπερ-ντρούπερ βλαχο-ποδοσφαίρου.
10. Μα καλά...εδώ, σε αυτό τον τόπο, δεν παθαίνει κανείς πολιτισμικό σοκ από τον επαγγελματισμό και το ταλέντο των ξένων αθλητών, των ξένων παραγόντων, των ξένων φιλάθλων των προηγμένων κοινωνιών;

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

GROUP B
1. Bayer 04 Leverkusen  12
2. Aris Thessaloniki FC  10
3. Club Atlético de Madrid  8
4. Rosenborg BK  3

Κριτική Kosmoball για Άρη: Όταν νικάς δύο φορές την κάτοχο του θεσμού, πρέπει να περάσεις. Ο Άρης με Κούπερ, γνώστη της Ισπανικής πραγματικότητας, απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης των Φορλάν, Αγκουέρο. Στην τελική κατάταξη κατέλαβε τη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς μόλις μίσω από τη Λεβερκούζεν, ένα από τα φαβορί του φετινού θεσμού. Και μάλιστα χάνοντας στα τελευταία λεπτά μέσα στη Γερμανία. Δίκαια η πρόκριση του Άρη. Εκτιμούμε ότι θα αγωνιστεί τουλάχιστον μέχρι και τα προημιτελικά. Αφού αποκλείει με δύο νίκες την κάτοχο του θεσμού, γιατί να μην πάρει το Europa League;

GROUP D
1. Villarreal CF  12
2. PAOK FC  11
3. NK Dinamo Zagreb  7
4. Club Brugge KV  3

Κριτική Kosmoball για ΠΑΟΚ: Κατέκτησε 11 βαθμούς συνολικά, τους περισσότερους από κάθε άλλη Ελληνική ομάδα στον θεσμό του Europa league. Δίκαια η πρόκριση του ΠΑΟΚ. Εκτιμούμε ότι με προπονητή τον Χάβο, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τύχη στη συνέχεια του θεσμού. Η ομάδα θα χρειαστεί ενίσχυση κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά όχι στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη.


GROUP G
1. FC Zenit St Petersburg  18
2. RSC Anderlecht  7
3. AEK Athens FC  7
4. HNK Hajduk Split  3

Κριτική Kosmoball για ΑΕΚ: Αν θέλεις να προκριθείς, πρέπει να κερδίσεις τους αντιπάλους που βρίσκονται - υποτίθεται- πιο κοντά στις δυνατότητές σου. Ισόβαθμη η ΑΕΚ με την Άντερλεχτ, με τη Βελγική ομάδα καλύτερη στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Ζενίτ είναι μια ομάδα που κατά την εκτίμηση του Kosmoball, θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία. Η ΑΕΚ είναι από τις πρώτες ομάδες που βρήκαν στο δρόμο τους την Ζενίτ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πού βρίσκεται τώρα η Ζενίτ και πού η ΑΕΚ! Και δικαιολογία δεν αποτελεί το μπάτζετ. Τι να πει εξάλλου ο Άρης που όλα τα περιουσιακά του στοιχεία αντιστοιχούν στο κόστος των Φορλάν και Αγκουέρο;


































Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

SUPERLEAGUE/ FOOTBALL LEAGUE 11-12/12/2010


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

SUPERLEAGUE: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2010-2011
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
πρόβλεψη
  


    KOSMOBALL
για τελική κατάταξη
1. Ολυμπιακός
14
33
1ος
2. Παναθηναϊκός
14
31
3ος
3. ΠΑΟΚ
14
23
5ος
4. ΑΕΚ
14
23
5. Καβάλα
14
20
…………………………
14. Αστέρας Τρ..

14

15

10ος
15. Πανιώνιος
14
14
15ος
16. Λάρισα
14
11
16η





Εκτίμηση Kosmoball:
Champions League: Ολυμπιακός, ΑΕΚ,
Europa League:Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ
Θα υποβιβαστούν Λάρισα, Πανιώνιος, Κέρκυρα


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΑΡΗΣ
1 - 1
ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ
1 - 0
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
1 - 1
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
3 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
2 - 1
SΚODA ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ
1 - 1
ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ
4 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
0 - 0


FOOTBALL LEAGUE 1: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2010-2011
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
πρόβλεψη
KOSMOBALL
για τελική κατάταξη
1. Παναιτωλικός
13
32
3ος
2. ΠΑΣ Γιάννινα
13
30
1ος
3. ΟΦΗ
13
26
2ος
4. Διαγόρας
13
25
5ος
5. Δόξα Δράμας
13
20
4ος
……………….
16. Εθνικός

13

11

13ος
17. Αναγ. Καρδ.
13
11
18η
18. Καλλιθέα
13
10
14η


Εκτίμηση Kosmoball: Πρωταθλήτρια ο ΠΑΣ Γιάννινα
Θέσεις 2-5: ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Διαγόρας
Θα υποβιβαστούν Αναγέννηση Καρδίτσας,
Τρίκαλα, Βέροια

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΙΩΝΙΚΟΣ 2 - 1
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1 - 2
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ 1 - 0
ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2 - 2
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΟΦΗ 0 - 1
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1 - 0
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 0 - 0
ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 - 1
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1 - 0

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΕΙΠΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Τι να σκέφτεται άραγε;


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε χθες στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την αντίληψη των ανθρώπων στις ακαδημίες της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η εκτίμηση των Κόλα, Σαβέβσκι για τον ανηψιό του, Κώστα Μανωλά, πριν 3-4 χρόνια ήταν δυσμενής και ντροπιαστική. Οι δύο "αυτόφωτοι φωστήρες" των ακαδημιών της ΑΕΚ, έκριναν ότι ο τότε 15χρονος ποδοσφαιριστής δε θα μπορούσε να αγωνιστεί ούτε στην β΄ομάδα βασικός. Βέβαια δεν συνεκτίμησαν ότι ο Κωστάκης προτάθηκε από τον θείο του, τον Στέλιο Μανωλά, που αν μη τι άλλο ξέρει από ποδόσφαιρο και μάλιστα πολύ καλά.
Κάτι που σημαίνει ότι όταν ο Στέλιος Μανωλάς σου προτείνει παίκτη, τον δέχεσαι με κλειστά τα μάτια!
Αυτό το γεγονός μας θύμισε δύο ακόμη περιπτώσεις, πάλι με την ακαδημία της ΑΕΚ, πάλι με το δίδυμο Κόλα-Σαβέβσκι: πριν δυο χρόνια προτάθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών από τους νέους του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Λαγουτάρης. Ο επί μονίμου βάσεως πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ο παίκτης με το 9 στην πλάτη τον οποίο ο Στέλιος Μανωλάς είχε χαρακτηρίσει ως "πολυεργαλείο" σε αγώνα νέων Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, τελικά δεν "έκανε" για την ΑΕΚ του Κόλα! Αυτός ο παίκτης σήμερα είναι ποδοσφαιριστής της Καντίθ (Β΄Ισπανίας). Εκείνη την εποχή ο Λαγουτάρης κατάλαβε ότι στους νέους του Παναθηναϊκού των άλλων "αυτόφωτων φωστήρων" Ταράση-Κόβη, όπου δεν προχωρούσαν αυτοί που άξιζαν αλλά αυτοί που είχαν καλές δημόσιες σχέσεις μαζί τους, δεν είχε τύχη! Έψαξε την τύχη του αλλού τη στιγμή που ο "γκουρού" του ποδοσφαίρου, Νίκος Κόβης, του έλεγε ότι είναι κατάλληλος για τον...Ποσειδώνα Γλυφάδας!
Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο πρόσφατη. Το καλοκαίρι 2010 προτάθηκε για τις ακαδημίες της ΑΕΚ ένας 15χρονος, πρωταθλητής παίδων ΕΠΣΑ 2010, πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 23 γκολ για τη σεζόν 2009-2010, και παίκτης της μεικτής ΕΠΣΑ και οι Κόλα Σαβέβσκι ούτε καν δέχτηκαν να τον δουν! Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι ελληνοαυστραλός και σήμερα βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Αυστραλίας για την ομάδα των U17. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ήδη έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Φούλαμ και της Μπέρμιγχαμ, τότε κάτι δεν πάει καλά στην ΑΕΚ.
Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τους κυρίους "υπεύθυνους" των ακαδημιών που εκμεταλλευόμενοι την θέση τους προτιμούν τις δημόσιες σχέσεις από την ουσιαστική προσφορά τους για το ψωμί που τρώνε!
Ο Στέλιος είπε απλά μια αλήθεια, ο Λαγουτάρης και ο 15χρονος ελληνοαυστραλός είναι ακατάλληλοι για το "εξελιγμένο" ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά κατάλληλοι για το "άμπαλο" αγγλικό ή ισπανικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, Κόλες, Σαβέβσκιδες, Ταράσηδες, Κόβηδες υπάρχουν. Και τα κορόιδα οι εργοδότες τους ακόμη τους πληρώνουν!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΝΕΙ Ο BLANCO, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ

Για μερικά χρονάκια ακόμη θα πανηγυρίζουν τα γκολ τους μαζί.
Δεδομένο θεωρείται ότι ο Ismael Blanco και ο Τζιμπούρ θα υπογράψουν την ανανέωση των συμβολαίων τους με την ΑΕΚ πριν τα Χριστούγεννα. Βασικό ρόλο παίζει η επιθυμία και των δύο πλευρών να ανανεωθεί η συνεργασία τους. Ο Μπλάνκο υπογράφει με 580.000 ευρώ ετήσιες απολαβές και ρήτρα δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ  ενώ ο Τζιμπούρ υπογράφει με 850.000 ευρώ ετήσιες απολαβές και ρήτρα τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Οι ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν τον ιανουάριο από την ΑΕΚ είναι οι: Πατσατζόγλου, Νταντόμο, Γκερέιρο, Έντερ.
Δανεικοί θα δοθούν οι: Καλαμιώτης Ιντζόγλου και Φροξυλιάς.

Δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Παυλής.

ΖΑΪΡΙ - ΝΕΜΕΘ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Θα ξαναπανηγυρίσει άλλο γκολ με τον Ολυμπιακό;
Θα την ξαναδούμε αυτή την εικόνα;

Ο Ζαϊρί επιθυμεί να μείνει ελεύθερος επειδή δεν έγινε αύξηση κατά 100.000 ευρώ στο συμβόλαιό του. Η επιμονή των μάνατζερ του Ζαϊρί είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για τον παραγκωνισμό του. Τώρα που οι μάνατζερ του Ζαϊρί ρίχνουν νερό στο κρασί τους, είναι αργά!
Όσον αφορά τον Νέμεθ, η απόκτηση ενός μη χρήσιμου ποδοσφαιριστή σημαίνει διοικητική νίκη απέναντι στην διοίκηση άλλης ομάδας. Πράγματι, ο Νέμεθ δεν ήταν ποτέ χρήσιμος στον Ολυμπιακό για δύο λόγους: α) κάνει κακή εξωγηπεδική ζωή (γι'αυτό η ΑΕΚ δεν του έδινε τα χρήματα που ήθελε το καλοκαίρι για να τον κρατήσει) και β) αυτό ανάγκασε προπονητικό τημ και διοίκηση να καλύψουν τα κενά της επιθετικής γραμμής με άλλους ποδοσφαιριστές που γνώριζε ο Βαλβέρδε).
Τελικά, μήπως φταίει και το γεγονός ότι οι μάνατζερ του Νέμεθ δεν φρόντισαν να θέσουν όρο λεπτών συμμετοχής στο συμβόλαιο του Νέμεθ δεδομένου ότι βιάζονταν να εισπράξουν "ρευστό"?

 Καλό είναι αυτοί οι μάνατζερ να δουν την ταινία  Τζέρυ Μαγκουάιαρ για να καταλάβουν το δεοντολογικό στοιχείο της δουλειάς τους.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

SUPERLEAGUE: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2010-2011
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
πρόβλεψη
  


    KOSMOBALL
για τελική κατάταξη
1. Παναθηναϊκός
13
30
1ος
2. Ολυμπιακός
12
30
3ος
3. ΠΑΟΚ
13
20
5ος
4. ΑΕΚ
13
20
5. Αρης
13
19
4ος
…………………………
14. Εργοτέλης

13

14

14ος
15. Πανιώνιος
13
13
15ος
16. Λάρισα
13
11
16η



FOOTBALL LEAGUE 1: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2010-2011
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
πτόβλεψη
KOSMOBALL
για τελική κατάταξη
1. ΠΑΣ Γιάννινα
12
30
1ος
2. Παναιτωλικός
12
29
3ος
3. ΟΦΗ
12
26
2ος
4. Διαγόρας
12
22
7ος
5. Λεβαδειακός
12
17
4ος
……………….
16. Τρίκαλα

12

11

18α
17. Καλλιθέα
12
9
12η
18. Εθνικός
12
8
15ος

Εκτίμηση Kosmoball: Θα υποβιβαστούν Αναγέννηση Καρδίτσας,
Τρίκαλα, Βέροια