Σελίδες

Search Kosmo Ball World

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΕΙΠΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Τι να σκέφτεται άραγε;


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε χθες στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την αντίληψη των ανθρώπων στις ακαδημίες της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η εκτίμηση των Κόλα, Σαβέβσκι για τον ανηψιό του, Κώστα Μανωλά, πριν 3-4 χρόνια ήταν δυσμενής και ντροπιαστική. Οι δύο "αυτόφωτοι φωστήρες" των ακαδημιών της ΑΕΚ, έκριναν ότι ο τότε 15χρονος ποδοσφαιριστής δε θα μπορούσε να αγωνιστεί ούτε στην β΄ομάδα βασικός. Βέβαια δεν συνεκτίμησαν ότι ο Κωστάκης προτάθηκε από τον θείο του, τον Στέλιο Μανωλά, που αν μη τι άλλο ξέρει από ποδόσφαιρο και μάλιστα πολύ καλά.
Κάτι που σημαίνει ότι όταν ο Στέλιος Μανωλάς σου προτείνει παίκτη, τον δέχεσαι με κλειστά τα μάτια!
Αυτό το γεγονός μας θύμισε δύο ακόμη περιπτώσεις, πάλι με την ακαδημία της ΑΕΚ, πάλι με το δίδυμο Κόλα-Σαβέβσκι: πριν δυο χρόνια προτάθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών από τους νέους του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Λαγουτάρης. Ο επί μονίμου βάσεως πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ο παίκτης με το 9 στην πλάτη τον οποίο ο Στέλιος Μανωλάς είχε χαρακτηρίσει ως "πολυεργαλείο" σε αγώνα νέων Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, τελικά δεν "έκανε" για την ΑΕΚ του Κόλα! Αυτός ο παίκτης σήμερα είναι ποδοσφαιριστής της Καντίθ (Β΄Ισπανίας). Εκείνη την εποχή ο Λαγουτάρης κατάλαβε ότι στους νέους του Παναθηναϊκού των άλλων "αυτόφωτων φωστήρων" Ταράση-Κόβη, όπου δεν προχωρούσαν αυτοί που άξιζαν αλλά αυτοί που είχαν καλές δημόσιες σχέσεις μαζί τους, δεν είχε τύχη! Έψαξε την τύχη του αλλού τη στιγμή που ο "γκουρού" του ποδοσφαίρου, Νίκος Κόβης, του έλεγε ότι είναι κατάλληλος για τον...Ποσειδώνα Γλυφάδας!
Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο πρόσφατη. Το καλοκαίρι 2010 προτάθηκε για τις ακαδημίες της ΑΕΚ ένας 15χρονος, πρωταθλητής παίδων ΕΠΣΑ 2010, πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 23 γκολ για τη σεζόν 2009-2010, και παίκτης της μεικτής ΕΠΣΑ και οι Κόλα Σαβέβσκι ούτε καν δέχτηκαν να τον δουν! Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι ελληνοαυστραλός και σήμερα βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Αυστραλίας για την ομάδα των U17. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ήδη έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Φούλαμ και της Μπέρμιγχαμ, τότε κάτι δεν πάει καλά στην ΑΕΚ.
Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τους κυρίους "υπεύθυνους" των ακαδημιών που εκμεταλλευόμενοι την θέση τους προτιμούν τις δημόσιες σχέσεις από την ουσιαστική προσφορά τους για το ψωμί που τρώνε!
Ο Στέλιος είπε απλά μια αλήθεια, ο Λαγουτάρης και ο 15χρονος ελληνοαυστραλός είναι ακατάλληλοι για το "εξελιγμένο" ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά κατάλληλοι για το "άμπαλο" αγγλικό ή ισπανικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, Κόλες, Σαβέβσκιδες, Ταράσηδες, Κόβηδες υπάρχουν. Και τα κορόιδα οι εργοδότες τους ακόμη τους πληρώνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: