Σελίδες

Search Kosmo Ball World

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2010-2011!

Τελικά αυτοί οι παίκτες μπορούν να πάρουν το πιο εύκολο πρωτάθλημα;


                      Σήμερα, λίγες μόλις ώρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague 2010-2011 με 36 βαθμούς. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 31 και οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ με 23 βαθμούς. Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός. Η διαφορά από τους διώκτες του φαίνεται να τείνει προς την διεύρυνσή της παρά προς την ελάττωσή της. Κι αυτό χάρη στην ανυπαρξία ή αστάθεια των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, τα φαινόμενα απατούν. Ο Ολυμπιακός δεν θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος 2010-2011 για επτά πολύ σημαντικούς λόγους. 

Αρχίζουμε:
1) Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε 7 φορές στην έδρα του και 8 φορές εκτός έδρας. Εντός έδρας έχει επτά νίκες απέναντι στις Κέρκυρα(2-0), Αστέρα Τρίπολης(3-0), Ολυμπιακό Βόλου(3-1), Άρη(1-0), Πανιώνιο(5-0), ΠΑΟΚ(3-0), Ατρόμητο (2-1) με διαφορά τερμάτων 19 υπέρ και 2 κατά. Εκτός έδρας έχει 5 νίκες με Πανσερραϊκό (1-0), Ξάνθη (3-0), Εργοτέλη (2-0), Καβάλα (1-0), Λάρισα (1-0) και 3 ήττες με Ηρακλή (1-2), ΠΑΟ (1-2), ΑΕΚ (0-1). Διαφορά τερμάτων 10 υπέρ και 5 κατά. Αντιστρέφοντας στον δεύτερο γύρο την αγωνιστική δράση του Ολυμπιακού τα πράγματα σοβαρεύουν δεδομένου ότι με βάση την σημερινή βαθμολογία της Superleague, οι ομάδες από τις θέσεις 5 έως και 15 κινδυνεύουν να πέσουν στην Football League1. Συνήθως το δάγκωμα αυτού που κινδυνεύει είναι πιο επικίνδυνο από το δάγκωμα εκείνου που πάει για τον τίτλο. Συγκεκριμένα, στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός θα έχει εκτός έδρας  Κέρκυρα(11η τώρα), Αστέρα Τρίπολης(12ος), Ολυμπιακό Βόλου(9ος), Άρη(7ος), Πανιώνιο(14ος), ΠΑΟΚ(3ος), Ατρόμητο (13ος). Κατά την εκτίμησή μας, ο Ολυμπιακός θα νικήσει εύκολα την Κέρκυρα και τον Ολυμπιακό Βόλου ενώ θα δυσκολευτεί στις υπόλοιπες έδρες. Δηλαδή, αναμένουμε έναν Ολυμπιακό με συγκομιδή 6-8 βαθμούς εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο. Εντός έδρας έχει να αντιμετωπίσει Πανσερραϊκό (15ος), Ξάνθη (6η, Σημ. αλλά όχι για πολύ. Εκτιμούμε ότι θα "πέσει" στην Football League1), Εργοτέλη (8ος), Καβάλα (5η), Λάρισα (16η),  Ηρακλή (1ος), ΠΑΟ (2ος), ΑΕΚ (4η). Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, στα εντός έδρας, αναμένουμε μία συγκομιδή 9-12 βαθμών. Με maximum 21 βαθμούς στο δεύτερο γύρο και 57 βαθμούς συνολικά, ο Ολυμπιακός δεν βγαίνει πρωταθλητής!

2) Η πτώση του Ολυμπιακού εξαιτίας της φυσικής κατάστασης και των μυικών τραυματισμών. Ας μην ξεχνάμε την καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού με προπονητή τον Γερμανό Λίνεν. Μια προετοιμασία που τον έβγαλε εκτός Ευρώπης γρήγορα. Για όσους ξέρουν από ποδόσφαιρο, η ποιοτική καλοκαιρινή προετοιμασία είναι το παν για έναν ποδοσφαιριστή. Και η προετοιμασία του Ολυμπιακού δεν ήταν ποιοτική. Εκτιμούμε ότι από τα τέλη Γενάρη ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβληματα ρόστερ.

3) Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποτελεσματικό τερματοφύλακα. Οι Πάρντο, Νικοπολίδης, Μέγερι, Παπαδόπουλος δεν είναι ικανοί απέναντι στην πίεση του αντιπάλου. Οι πρώτοι δύο είχαν την ευκαιρία να το αποδείξουν άλλωστε.

4) Ο Βαλβέρδε δεν ξέρει να κοουτσάρει! Αυτό φάνηκε στα παιχνίδια α) με Ηρακλή που μόλις έβαλε γκολ ο Μήτρογλου, τον έκανε αλλαγή (τι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή αυτής της ηλικίας, ο οποίος όταν βάζει γκολ και βγαίνει αμέσως, του κόβονται τα πόδια). Είναι τυχαίο που  ο Μήτρογλου χάθηκε έκτοτε; Επίσης, πώς έγινε και έχασε από τον Ηρακλή ύστερα από αυτή την αλλαγή; β) Με ΠΑΟ, μιας και δε μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το 1-0, με συνέπεια να χάσει. γ) Με ΑΕΚ, που δε μπόρεσε να έχει τα τελειώματα που έπρεπε να έχει με αποτέλεσμα να στεφθεί για μια ακόμη φορά πελάτης του Χιμένεθ.

5) Τώρα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν έχουν κίνητρο για σπουδαία πράγματα. Άλλοτε, τέτοιες εποχές περίμεναν τον Ευρωπαίο αντίπαλο τον οποίο θα αντιμετώπιζαν τον Φλεβάρη.

6) Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με διαφορά από τους διώκτες του και δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη. Για ποιο λόγο να ξοδέψει χρήματα για να αποκτήσει ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά τώρα; Κατά την εκτίμηση του Kosmoball, ο Ολυμπιακός θα στηριχτεί στο ήδη υπάρχον έμψυχο δυναμικό και αυτό θα είναι λάθος. Γιατί το υπάρχον έμψυχο δυναμικό δεν έχει αντοχές. Φαίνεται ήδη από τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

7) Φέτος υπάρχουν πολλές ομάδες στην Superleague που έχουν δείξει ότι μπορούν να κερδίζουν παρ' όλα τα διαιτητικά σφάλματα εις βάρος τους. Φανταζόμαστε, ότι μέσα στο πλαίσιο του fair play, αξία έχεις όχι όταν κερδίζεις τον Άρη δύσκολα με 1-0 στην έδρα σου και στέφεσαι πρωταθλητής, αλλά όταν στο Champions League, μπορείς να είσαι ομάδα απέναντι σε μια Barcelona που δεν σταματάει στα 3 ή 4 γκολ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: