Σελίδες

Search Kosmo Ball World

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

18.12.2010: ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ, ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ...

1. Είδαμε πώς παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μπράβο στη Ζενίτ που υπάρχει και ομορφαίνει το άθλημα. Μπράβο στη νοοτροπία των παικτών της που σεβάστηκαν τον εαυτό τους και το προϊόν που τους δίνει τα χρήματα, τα οποία αφαλώς αξίζουν και με το παραπάνω. Μάθαμε πώς δεν πρέπει να αδικούμε τον ασθενέστερο (εδώ: ΑΕΚ) αλλά να του λέμε μπράβο όταν δούμε ότι προσπαθεί να προσφέρει κάτι παρόμοιο.
2. Μάθαμε πώς παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο και μάλιστα υψηλού επιπέδου. Πολύ δυνατή άμυνα, συμπαγές και σχετικά αδιαπέραστο κέντρο, ταχύτατη επιθετική γραμμή. Και τι δεν θα 'δινα να έβλεπα ελληνική ομάδα να βγαίνει στην αντεπίθεση με πέντε παίκτες έναντι δύο αμυντικών της αντίπαλης.
3. Είδαμε πώς παίζει η Ζενίτ και θυμηθήκαμε κάτι από Σεβίλλη. Την Σεβίλλη του 3-5 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ταλέντο, ταχύτητα, τεχνική. Όλα.
4. Μια μέρα μετά την ιστορική πρόκριση και επιτυχία των ελληνικών Άρη και ΠΑΟΚ, μια μέρα μετά από το μάθημα ποδοσφαιρικής ικανότητας, ταλέντου και τεχνικής από τη Ζενίτ, είδαμε ότι δεν ιδρώνει το αφτί των Ελλήνων παραγόντων. Ο πρόεδρος της Σούπερ-ντρούπερ ελληνικής βλαχο-ληγκ θύμωσε για την ήττα στο ΟΑΚΑ και ήθελε να "πιάσει" το σβέρκο του εκπροσώπου της ΑΕΚ. Ο πρόεδρος όλων των ελληνικών ερυθρόλευκων ομάδων είπε να ειρωνευτεί τον πρόεδρο της κατόχου του ελληνικού πρωταθλήματος, έτσι...γιατί ήθελε...Τι ποιότητα!
5. Μάθαμε πλέον, ακόμη και οι εντελώς αδιάφοροι, ότι το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν είναι σάπιο, ότι βρωμάει και ότι είναι υπερτιμημένο. Μάθαμε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με σβερκώματα, τσαμπουκάδες και ειρωνίες από τους παράγοντες που δεν θα φθάσουν ποτέ το επίπεδο κοινωνικής και αθλητικής κουλτούρας άλλων ευρωπαίων ομολόγων τους.
6. Μάθαμε ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε στο γήπεδο στην Ελλάδα. Με τα χρήματα που πληρώνουμε για τα διαρκείας στις δήθεν μεγάλες ομάδες, θα μπορούσαμε να αγοράζουμε διαρκείας σε μια οποιαδήποτε βρετανική ομάδα και με πληρωμένα τα αεροπορικά εισητήρια και να βλέπουμε πώς παίζεται το ποδόσφαιρο.
7. Είδαμε στη συνεδρίαση της Σούπερ-ντρούπερ ελληνικής βλαχο-ληγκ ότι οι ομάδες διοικούνται από άτομα που ενδιαφέρονται να "τα κονομάνε" χωρίς να προσφέρουν.
8. Μάθαμε ότι τελικά όλοι μας περνάμε μια κρίση...όχι μόνο οικονομική...μια κρίση κουλτούρας, μια κρίση κοινωνική...Είδαμε και διαπιστώσαμε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κρίση για να βγάζουν κέρδος από τους Έλληνες. Εκμεταλλεύονται το οπαδικό συναίσθημα, "μαρκετάρουν" με σύγχρονα και δελεάζοντα μέσα ένα σάπιο προϊόν, εντοπίζουν κορόιδα και πουλάνε άνθρακα για θησαυρό.
9. Όλα αυτά τα νιώσαμε για τα καλά λίγες ώρες μετά από το ποδοσφαιρικό έργο τέχνης που ζωγράφησε ο Σπαλέττι και τα παλικάρια του στο χαλί του ΟΑΚΑ και λίγες ώρες μετά από την κόσμια ποδοσφαιρική κουβέντα των ιθυνόντων του ελληνικού Σούπερ-ντρούπερ βλαχο-ποδοσφαίρου.
10. Μα καλά...εδώ, σε αυτό τον τόπο, δεν παθαίνει κανείς πολιτισμικό σοκ από τον επαγγελματισμό και το ταλέντο των ξένων αθλητών, των ξένων παραγόντων, των ξένων φιλάθλων των προηγμένων κοινωνιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: